AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.33 // 22.8.2020

TPS:n Pyyhtiä odottaa ensimmäistä derbyään – ”Derbyt ovat oma maailmansa”

TPS:n Pyyhtiä odottaa ensimmäistä derbyään – ”Derbyt ovat oma maailmansa”

Niklas Pyyhtiällä on edessään ensimmäinen derby miesten tasolla. (Kuva: Juha Tamminen)

Veikkausliigakauden ensimmäinen Turun derby on edessä lauantaina. Yksi derbyn debytanteista on TPS:n 16-vuotias Nikas Pyyhtiä, joka odottaa ensimmäistä paikallisotteluaan .

Siinä missä TPS-kapteeni Sami Rähmönen valmistautuu jo 24. Turun derbyyn, virittelee Pyyhtiä itseään nyt kaikkien aikojen ensimmäiseen derbyynsä Veikkausliigassa. Junioripeleissä FC Inter on tullut kohdattua tietysti jo moneen otteeseen, ja eri ikäluokissa, mutta nyt on sitten tosikysymyksessä myös liigatasolla.

- Hyvillä mielin odottelen, vaikka en vielä tiedä, pääsenkö edes pelaamaan. Derbyjä odottaa aina muita pelejä enemmän, mutta aiemmilta kausilta ei ole jäänyt mitään yhtä erityistä paikallispeliä mieleen. Ne on aina erityisiä tapahtumia. Ainoa asia mikä harmittaa, ettei kaikki katsojat pääse mukaan. Derbyt ovat oma maailmansa ja näen siinä yllätysmahdollisuuden, syyskuussa 17 vuotta täyttävä keskikenttäpelaaja muistuttaa TPS:n sivuilla.

Pyyhtiä kertoo, että myös tuleva lauantai etenee aiemmista kotiottelupäivistä tutulla kaavalla. Ensin hyvät yöunet alle ja päälle ravitseva aamupala. Sitten rauhallista valmistautumista itse h-hetkeen.

- Pelipäivänä otetaan rauhallisesti, lepäillään ja syödään sopivasti. Saatan käydä myös pienellä kävelyllä. Sitten vaan odotellaan, että päästään lähtemään kohti stadionia, hän nuotittaa.


TPS-FC Inter lauantaina 22.8. Veritas Stadionilla kello 15.00 alkaen.

Lisää uutisia