vko.33 // 22.8.2020

KuPS liian vahva IFK Mariehamnille (KuPS-IFK Mariehamn 2-1)

Petteri Pennanen teki avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS kaatoi IFK Mariehamnin 2-1. Petteri Pennanen ja Urho Nissilä tekivät KuPS:n maalit, Albion Ademi puolestaan IFK Mariehamnin.

Kuopion Palloseura esitti lauantaina jälleen parhaita puoliaan omalle kotiyleisölle. IFK Mariehamn kukistui keskuskentän jalkapallostadionilla pelatussa 11:nnen sarjakierroksen Veikkausliigaottelussa maalein 2-1. Kuopiolaisten vauhdikas ja hyökkäävä pelityyli tuotti jälleen ison määrän mainioita maalintekopaikkoja, joista taitavat keskikenttäpelaajat Petteri Pennanen ja Urho Nissilä onnistuivat tuikkaamaan hienot maalit innokkaan kotikatsomon iloksi.

KuPS palasi voittokantaan hienolla tavalla. Keltamusta pääsi johtoasemaan jo neljän minuutin pelin jälkeen, jolloin Ville Saxman syötti laitakiitäjä Usman Salen läpi ja tämä keskitti nurkasta IFK-maalin edustalle, josta Pennanen latasi näyttävän 1-0-osuman tehden tämän kauden toisen liigamaalinsa.

Pennasella oli toinenkin hyvä maalitilanne Salen syötöstä, napakka veto meni tällä kertaa ohi. Puoliajan lopussa 2-0-maali oli useaan otteeseen hyvin lähellä, kiperät tilanteet kilpistyivät IFK-puolustukseen ja tauolle mentiin 1-0-lukemissa.

Sadatta Veikkausliigaotteluaan pelannut Nissilä pääsi juhlistamaan hienon iltansa komealla viimeistelyllä, kun ottelua oli pelattu 55 minuuttia. Saxman syötti taitavasti Nissilän läpi ja tämä pääsi herkuttelemaan 2-0 tarkalla laukauksellaan IFK-maalin alanurkkaan. Nissilä teki samoin tämän kauden toisen liigamaalinsa.

IFK onnistui lopussa vielä kaventamaan maalitykki Albion Ademin näyttävällä laukauksella ja loppuminuutit taisteltiin kiihkeissä tunnelmissa. KuPS voitti ottelun ansaitusti esitettyään jälleen vahvaa ja vauhdikasta joukkuepelaamista.

Joukkueessa oli lauantaina runsaasti onnistujia nimekkäiden maalintekijöiden lisäksi. Puolustaja Jiri Nissinen nimettiin tänään aloituskokoonpanoon ja hän pelasi loistavan 90-minuuttisen keltamustan puolustuslinjassa. Nopea laitahyökkääjä Sale aiheutti vastustajalle runsaasti ongelmia väkevällä juoksuvoimallaan ja hyökkääjä Bruno Rodrigueskin pääsi lopussa tekemään oman liigadebyyttinsä keltaisissa.

KuPS-TPS Kuopion Keskuskentällä lauantaina 29.8 kello 18.30 ja IFK Mariehamn-RoPS Wiklöf Holding Arenalla keskiviikkona 26.8. klo 18.30.