AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 21.8.2020

TPS:n Rähmönen: "Inter pelaa nimenomaan joukkueena todella hyvin"

TPS:n Rähmönen: "Inter pelaa nimenomaan joukkueena todella hyvin"

Sami Rähmönen tietää derbyjen metkut. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS ja FC Inter ottavat lauantaina mittaa Turun derbyssä.

TPS on sarjassa toiseksi viimeisenä, mutta FC Inter on aloittanut Veikkausliigakuden 2020 erinomaisesti. Inter on voittanut kahdeksan ottelua ja se on hävinnyt ainoastaan KuPS:lle ja IFK Mariehamnille. Joukkue on vahvasti mestaruusvauhdissa.

- Inter pelaa nimenomaan joukkueena todella hyvin. Päävalmentaja José Riveiro on saanut iskostettua oman pelisysteeminsä pelaajilleen, jotka toteuttavat sen käytännössä kentällä erittäin onnistuneesti. Riveiro on saanut koota joukkueensa itse ja jokaiselle pelipaikalle on löytynyt sopiva kaveri. Interin tämä kausi osoittaa, että ei sitä rahaakaan aina niin paljon tarvita, kun tekee asiat oikein, TPS-kippari Sami Rähmönen painottaa seuransa verkkosivuilla.

TPS:n päävalmentaja Jonatan Johansson on neljän derby-maalin mies. Rähmösen mukaan Johanssonista näkee jo kauas, että mies on pelannut paljon isoja pelejä myös vähän isommilla areenoilla.

- Tintti on tuonut todella hyviä juttuja mukanaan. Hän on suhteellisen nuori vielä valmentajana, nälkää ja näkemystä riittää. Hänestä huomaa, että hän on nähnyt ja kokenut paljon, ja se vaatimustaso on erittäin kova, Rähmönen tietää.

- Koko joukkueessa on ihan hyvä henki, mutta totta kai tämä jatkuva häviäminen ottaa koville. Pisteet ruokkivat itseluottamusta ja onnistumisia ja nyt niitä pisteitä tarvitaan. Kyllä mä näen, että meillä on yllätysmahdollisuus. Derbyt on kuitenkin aina derbyjä ja niihin liittyy myös paljon henkisiä juttuja.

TPS - FC Inter Veritas Stadionilla lauantaina 22.8. klo 15.00.

Lisää uutisia