AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.33 // 20.8.2020

TPS-nuorukainen tekee läpimurtoaan Veikkausliigassa – ”Peliaikaa on tullut yllättävän paljon”

TPS-nuorukainen tekee läpimurtoaan Veikkausliigassa – ”Peliaikaa on tullut yllättävän paljon”

Niklas Pyyhtiä on ottanut paikkansa TPS:n joukkueessa. (Kuva: Juha Tamminen)

Niklas Pyyhtiä on ollut alkukauden positiivisin yllättäjä TPS:n kokoonpanossa. Vasta 16-vuotias keskikenttäpelaaja on saanut mukavasti vastuuta ja takana onkin jo kahdeksan Veikkausliigaottelua. Nuoren TPS-kasvatin ja poikien maajoukkuepelaajan raikkaat otteet ovat vakuuttaneet alkukaudesta oikeastaan kaikki.

Pyyhtiä itse arveli ennen kauden alkua, että peliaikaa saattaa kertyä myös Veikkausliigassa jonkin verran, mutta näin suuri vastuu on tullut hänelle itselleenkin yllätyksenä. Pyyhtiällä on loistava vasen jalka ja sitä onkin käytetty jo myös TPS:n erikoistilanteissa. Pyyhtiän jakamasta kulmapotkusta syntyi Rovaniemen reissulla jo yksi maalikin. Se osuma oli äärimmäisen tärkeä, sillä se siivitti Palloseuran kauden avausvoittoon.

- Peliaikaa on tullut yllättävän paljon ja koetan tietysti tehdä parhaani joukkueen eteen kentällä. Odotan loppukaudesta tietysti myös tehoja. Ajattelin, että jonkin verran voin päästä Veikkausliigassa pelaamaan, joten tämä vastuu tuntuu tosi hyvältä. Mulla on aika hyvä vasen jalka ja erikoistilanteita on tullut sitä kautta. Onnistuminen RoPS-pelissä tuntui hienolta, Pyyhtiä myöntää TPS:n sivuilla.

- Päävalmentaja on ollut minun kannaltani todella hyvä ja kaikkeen tekemiseen on tullut määrätietoisuutta lisää. Koko joukkue on ottanut minut mukavasti vastaan, olen pelaaja muiden joukossa. No, kamoja joutuu välillä vähän kantamaan enemmän, hän hymyilee.

Pyyhtiän päivät kuluvat harjoitusten lomassa Kerttulin urheilulukiota käyden. Koulusta löytyy hyvin ymmärrystä pelaamista kohtaan ja myös joukkueessa ymmärretään erinomaisesti koulunkäynnin tärkeys.

- Kurssit on sopeutettu niin, että ehdin käymään myös harjoituksissa ja peleissä. Aika riittää yleensäkin ihan yllättävän hyvin, Pyyhtiä vakuuttaa.


TPS-FC Inter lauantaina 22.8. Veritas Stadionilla kello 15.00 alkaen.

Lisää uutisia