AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.33 // 18.8.2020

Interin toppari Ketting nauttii hyökkäävästä pelistä – ” Hyökkäys on paras puolustus”

Interin toppari Ketting nauttii hyökkäävästä pelistä – ” Hyökkäys on paras puolustus”

Rick Ketting on ollut Interin alakerran johtohahmoja. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter jatkaa pelejään tiistaina kohdatessaan vieraskentällä RoPS:n. Turkulaiset porskuttavat sarjakärjessä ja yksi joukkueen avainhahmoista on ollut toppari Rick Ketting.

Ketting itse on pelannut topparin paikalla toistaiseksi liki täydet minuutit, mutta kolmen linjan vierustoverit ovat vaihdelleet paljon enemmän. Vaihdos on tiedossa myös huomenna, sillä myös RoPS:aa aikanaan edustanut Juuso Hämäläinen kärsii pelikieltoa. Hämäläisen korttitilin täyttyminen ei kuitenkaan huolestuta Kettingiä.

– Harjoituksissa kierrätämme pelaajia paljon, joten pelaan joka päivä eri kaverit vierelläni. Näen sopeutumiskykymme oikeastaan vahvuutena ja pelipäivänä teemme parhaamme sillä porukalla, joka on pelivuorossa. Tietysti aina on varaa parantaa, mutta minulle vieressä pelaavilla ei ole väliä. Tunnen itseni varmaksi kaikkien heidän kanssaan, hollantilainen kehuu Interin sivuilla.

Inter on tehnyt liigassa eniten maaleja, mutta myös päästettyjen maalien keskiarvo on José Riveiron valmentamalla ryhmällä pysynyt alle yhdessä ottelua kohden. Tälle kaudelle IFK Mariehamnin FC Interiin vaihtanut Ketting myöntää Interin hyökkäävän pelityylin vaikuttavan myös päästettyjen maalien sarakkeeseen.

– Me tosiaan pelaamme melko hyökkäävää jalkapalloa. Mutta niin kuin joskus sanotaan, hyökkäys on paras puolustus. On siinä omat haasteensa, mutta hyväksymme sen, koska se tuo meille myös paljon hyötyjä. Sitä paitsi valmentajat uskovat meidän pystyvän pelaamaan tällä tavalla ja siksi juuri me pelaamme Interissä tänä vuonna, 24-vuotias toppari perustelee.


RoPS-FC Inter Rovaniemen Keskuskentällä tiistaina 18.8. kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia