FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 14.8.2020

Mehmet Hetemaj perää nautintoa peliin – ”Meissä jokaisessa pelaajassa asuu pieni lapsi sisällä”

Mehmet Hetemaj perää nautintoa peliin – ”Meissä jokaisessa pelaajassa asuu pieni lapsi sisällä”

Mehmet Hetemaj haluaa pelaajien nauttivan pelaamisesta. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK on pelannut seitsemän voitotonta ottelua peräkkäin ja kolme edellispeliään se on pelannut tasan. Mehmet Hetemaj'n mukaan joukkueen pitää pystyä nauttimaan pelistä ja haasteista.

SJK:n edellinen kotiottelu oli KuPS:aa vastaan ja Hetemaj'n mukaan ottelussa oli merkkejä paremmasta.

– KuPS-peli oli juuri hyvä osoitus siitä, että me nautittiin pelaamisesta ja siitä pelistä. Se oli alusta loppuun sellainen, että tuntui, että olimme kentällä oma itsemme. Me toteutettiin itseämme siinä pelissä. Ja välillä kun tehdään asioita selkäytimen kautta, niin tulee myös hienoja suorituksi. Se nauttiminen oli läsnä juuri siinä pelissä. Huomasin sen itse siinä pelissä pelanneena, ja kun näin myös meidän muiden pelaajien reaktiot ja olotilan, niin se oli juuri sitä nauttimista pelaamisesta. Se vei meidät siihen tilaan, että me vaan mentiin. Ei mietitty liikaa, eikä pelätty pelata. Jokainen meistä oli vapautuneena siinä ottelussa, Hetemaj toteaa SJK:n sivuilla.

Hetemaj perääkin, että pelaajien pitää muistaa nauttia pelaamisesta ja se näkyy lopulta myös kentällä.

– Se fiilis ja se mielentila mikä oli siinä ottelussa, se on meidän pelaajien tehtävä löytää se meistä itsestämme. Se ei ole helppoa, mutta jotta me voitaisiin nauttia, niin meidän pitää löytää se sama tila. Silloin tuntuu kentälläkin, että kaikki toimii hyvin. Jos se olotila on pelokas tai mietteliäs, niin silloin ne pahat asiat tapahtuvat siellä kentällä. En sano että jännitettäisiin, vaan ei uskalleta toteuttaa itseämme tai ottaa itsestämme irti vähän enemmänkin. Se voi olla semmoinen jarru niin sanotusti. Se on jokaisen pelaajan henkilökohtainen tehtävä löytää se ilo harjoitusten kautta. Löytää se tila missä pystyy nauttimaan tekemisestä. Jos jotkut ajatukset syövät sitä positiivista fiilistä, niin ne asiat pitää vain pyrkiä sivuuttamaan, Hetemaj sanoo.

Hetemaj on aistinut joukkueesta tarvittavaa rentoutta ja nautintoa Ilves-ottelun alla.

– Totta kai se on helppo sanoa, mutta ainakin nyt on siltä näyttänyt hyvältä harjoituksissa. Siellä tehdään tosissaan, mutta samalla nauretaan yhdessä ja heitetään vitsiä. Itse uskon siihen, että sinä pelaat juuri niin kuin treenaat. Ja nyt on todellakin näyttänyt hyvältä. Eli siinä mielessä kaikki ennusmerkit hyvään lauantaipeliin on, kertoo Hetemaj.

– Kaikkien olisi ehkä hyvä ottaa mallia meidän Snadi-Kerhon lapsista. Siellä se ilo on. Meissä jokaisessa pelaajassa asuu pieni lapsi sisällä. Se pitää vain kaivaa esille, päättää SJK-kapteeni Hetemaj nauraen.


Ilves-SJK lauantaina 15.8. Ratinan Stadionilla kello 17.00 alkaen.

Lisää uutisia