FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 13.8.2020

Jami Kyöstilä iloitsee sekä omasta että seuran kehityksestä – ”Tosi mukava olla tässä mukana”

Jami Kyöstilä iloitsee sekä omasta että seuran kehityksestä – ”Tosi mukava olla tässä mukana”

Jami Kyöstilällä on menossa kuudes kausi Hakassa. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Hakan Jami Kyöstilä pelaa koskilaisseurassa jo kuudetta kauttaan. Terrierimäinen laitapakki on hiljalleen noussut Hakan avainpelaajaksi sekä katsojien suosikiksi.

Kyöstilällä oli iso osa Hakan viime kauden nousutarinassa. Hän debytoi Hakassa jo kaudella 2015 ja on noussut avainpelaajien joukkoon todenteolla parin viime kauden aikana. 24-vuotias Kyöstilä tuli alun perin Hakaan A-junioreiden perustaessa yhteisjoukkueen HJS:n kanssa eikä tuolloin ajatuksissa ollut vielä nousu Veikkausliigaan.

- En ajatellut sillä tavalla, vaan halusin päästä ensin mukaan edustusjoukkueen rinkiin ja katsoa mihin omat rahkeet riittävät. Olen kehittynyt Hakan mukana ja on ollut hienoa olla mukana tätä tarinaa, Kyöstilä hehkuttaa Hakan sivuilla.

Jos on Kyöstilä kehittynyt harppauksin, niin hän on pistänyt ilolla myös Hakan kentän ulkopuolella tapahtuneen suunnanmuutoksen.

- Jokaisena vuotena ollaan jokaisella osa-alueella menty pikkaisen kerrallaan oikeaan suuntaan ja löydetty niitä oikeita palasia niin taloudellisesti, pelaajistossa kuin valmennuksellisesti. Palaset ovat hiljalleen loksahtaneet kohdilleen, Kyöstilä iloitsee.

Hakan pelaajat ovat kilvan kehuneet joukkuehenkeä eikä Kyöstiläkään tee siinä asiassa poikkeusta.

- Joukkuehenki on kehittynyt samalla kuin muutkin asiat, ja etenkin viimeiset pari vuotta on ollut tosi mukava olla tässä mukana.

Kyöstilä tunnetaan sähäkkänä laitapuolustajana, joka tukee hanakasti hyökkäyksiä ja jakelee laidaltaan keskityksiä. Hän peluri on luottavainen, että edessä siintää todellinen läpimurto liigatasolle.

- Fysiikka ja voitontahto ovat varmasti sellaisia parhaita ominaisuuksia. Vihaan häviämistä ja teen kaikkeni sen eteen, ettemme häviä pelejä. Puolustuspelaamista täytyy pystyä parantamaan vielä. Parempi yksi vastaan yksi -puolustus ja tiivis joukkuepuolustus ovat niitä seuraavia steppejä joita täytyy ottaa. Sen jälkeen voidaan todenteolla alkaa valloittamaan liigaa, listaa Kyöstilä.

Kyöstilän haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Hakan sivuilta.


FC Haka-KuPS perjantaina 14.8. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia