FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 11.8.2020

RoPS ja Pörhö yhdessä lappilaisen jalkapallon puolesta

RoPS ja Pörhö yhdessä lappilaisen jalkapallon puolesta

RoPS:lla on iso rooli koko maakunnassa. (Kuva: Oona Sarajärvi / RoPS)

RoPS, Pörhö ja Volkswagen katsovat yhdessä tulevaisuuteen. Jalkapallotoiminnan kehittäminen on pitkäjänteinen prosessi. Kaiken keskiössä on oma juniorityö.

Volkswagen on merkittävä tukija kotimaiselle jalkapallolle. Kirjainyhdistelmä VW näkyy vahvasti maajoukkueiden mukana sekä Veikkausliigassa.

Tänä vuonna Volkswagen on toiminut Suomessa tasan 70 vuotta. Sopivasti yhteiseen juhlavuoteen kytkeytyneenä RoPS, Pörhö ja Volkswagen sopivat tälle kaudelle merkittävästä yhteistyösopimuksesta.

- Nämä ovat meille molemmille merkittäviä virstanpylväitä, Volkswagenin myyntipäällikkö Jukka Sorro sanoo.

- On hienoa, että tälle kaudelle löysimme yhteisen tien ja polun, jotka pitkin voimme kulkea.

Jalkapallo on Rovaniemellä merkittävä laji, ja erityisen hienosti se näkyy kaupungin junioritoiminnassa. Pelkästään RoPS:ssa pelaa yli tuhat junioria. Jalkapallo herättää myös tunteita. Rakkaan seuran vaiheista riittää puhuttavaa.

- Jalkapallo on keskustelun avaaja meillekin, kertoo Pörhön automyyjä Elina Heikka.

- Tällainen laaja yhteistyö antaa monenlaisia avaimia ja tuo uusia kontakteja.

Jukka Sorro vahvistaa saman. Erityisesti yhteistyössä kiehtoo vahva paikallisuus.

- Odotamme, että yhteistyömme tulee olemaan rentoa ja nimenomaan Rovaniemen näköistä.

Rovaniemen Palloseura käynnisti määrätietoisen junioritoimintaa panostamisen viime vuosikymmenen alussa. Nyt ensimmäiset RoPS:n uuden pelaajaputken läpikäyneet juniorit havittelevat jo läpimurtoa Veikkausliigaan. Tällä hetkellä RoPS:n miesten edustusjoukkueessa pelaa enemmän omia junioreita kuin missään muussa Veikkausliigan joukkueessa.

RoPS:ssa tavoitteelliset pelaajat pystyvät etenemään hyvässä valmennuksessa kohden jalkapallon huippua, mutta junioritoiminnassa sitäkin tärkeämpää ovat arvot, joita pelaajille opetetaan. Tärkeää on myös luoda junioreille turvallinen ympäristö, jossa on mukava pelata.

- Lasten ja nuorten eteenpäin saaminen kohti terveellistä ja vastuullista elämää sekä terveitä arvoja on meillekin tärkeää, korostaa Pörhön aluejohtaja Pasi Karjalainen.

- Siihen me Volkswagenilla ja Pörhöllä tähtäämme koko ajan.

Käyttämänsä sloganin mukaan Volkswagen kuljettaa suomalaista jalkapalloperhettä. Tämä tarkoittaa myös koko Lappia. RoPS:n yhteistyöseuraverkosto ulottuu Ivaloon saakka.

- Meidän ja RoPS:n välisen kumppanuuden merkitys on iso Rovaniemellä ja koko Lapin alueella, Karjalainen painottaa.

- RoPS edustaa puolen Suomen jalkapalloperhettä. Olemme todella nöyrästi ylpeitä, että saamme olla tässä mukana. Tämä on erittäin iso asia meillekin.

Lisää uutisia