FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.32 // 10.8.2020

Hakan taktiikanmuutos ei tepsinyt – ”Tavoitteena oli pitää oma pää puhtaana”

Hakan taktiikanmuutos ei tepsinyt – ”Tavoitteena oli pitää oma pää puhtaana”

Teemu Tainion muutokset eivät tuoneet toivottua tulosta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Haka ja FC Inter kohtasivat edellisen kerran Tehtiksellä vain tasan kaksi viikkoa sitten, ja sunnuntaina joukkueet kohtasivat toistamiseen Turun Veritas Stadionilla. Vaikka tällä kertaa aivan samanlaista ylivoimaa ei turkulaisilta nähtykään, niin parempi joukkue voitti ja täsmälleen samoin 2-0-lukemin.

Haka lähti otteluun alkukaudesta poikkeavalla formaatiolla, minkä tarkoituksena oli saada puolustus tiiviimmäksi. Avausminuutit näyttivätkin lupaavilta, mutta kotijoukkueen avausmaali näki päivänvalon 25. minuutilla. Timo Furuholm sai liikaa tilaa keskityspalloon, eikä tällä kaudella hyvässä vireessä ollut hyökkääjä erehtynyt.

– Lähdimme peliin eri taktiikalla kuin viimeksi, eli viiden alakerralla. Tavoitteena oli pitää oma pää puhtaana, mutta niin vain se yksi nukahdus tähänkin peliin tuli, harmitteli Teemu Tainio Hakan sivuilla.

Toisella jaksolla Inter teki tarvittavan, mikä riitti lopulta voittoon. Alkuviikon HIFK ottelun tavoin pelin lopullinen niitti nähtiin lisäajalla, kun maalivahti Aati Marttisen pitkä avaus tavoitti lopulta Matias Ojalan, joka pääsi nostamaan pallon yli Michael Hartmannin ja loppulukemiksi 2-0 uransa ensimmäisellä liigamaalillaan.

– Toisella puoliajalla kyllä tykkäsin meidän esityksestä, eikä me päästetty Interiä helpolla, totesi Tainio samalla luvaten, että "sota jatkuu".

Lisää uutisia