vko.31 // 9.8.2020

HJK otti selvän voiton KuPS:sta (KuPS-HJK 0-3)

Tim Väyrynen ja Roope Riski onnistuivat maalinteossa. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK aiheutti KuPS:lle kauden avaustappion, kun se haki Kuopiosta pisteet selvällä 3-0 (1-0)-voitolla.

HJK sai otteluun erinomaisen alun, kun jo seitsemännellä minuutilla Tim Väyrynen pääsi Riku Riskin esityöstä sijoittamaan pallon maalin edestä verkon perukoille. KuPS oli ensimmäisellä puoliajalla lähellä tasoitusta, kun kulmapotkutilanteessa pallo käväisi jo maaliviivalla, mutta HJK-puolustus sai putsattua sen väljemmille vesille.

Riskin veljekset ratkaisivat ottelun lopullisesti toisen puoliajan alussa. Ensin Roope Riski latasi tarkan laukauksen alakulmaan 53. minuutilla ja neljä minuuttia myöhemmin Riku Riski pääsi tälläämään maalin edessä pomppineen pallon verkkoon.

Kuopion Palloseura ei onnistunut jatkamaan menestyksekästä menoaan sunnuntai-illan Veikkausliigakierroksella. Nimekäs Helsingin Jalkapalloklubi saapui Keskuskentän stadionille sisuuntuneella mielellä ja vei sarjapisteet mennessään yhdeksännen sarjakierroksen klassikko-ottelusta 0-3-lopputuloksella.

HJK oli sunnuntaina vahvempi ja terävämpi ansaiten hienon vierasvoittonsa. Klubi pääsi johtoasemaan jo seitsemännellä peliminuutilla, jolloin hyökkääjä Tim Väyrynen pääsi laukomaan 0-1 näyttävän syöttelykuvion päätteeksi. Vahvasti pelaavat kuopiolaiset joutuivat nyt tappioasemaan ja aloittivat sinnikkään takaa-ajon.

Loppuunmyyty katsomo sai nähdä vauhdikkaan ja viihdyttävän Veikkausliigapelin. Kuopiolaisilla oli ensimmäisellä puoliajalla muutamia mainioita paikkoja, joista Klubi selvisi. Hyökkääjä Riku Riski osui toisen puoliajan alussa ensin maalitolppaan (49 min), kunnes hyökkääjä Roope Riski veti kauniilla vasurilaukauksellaan 0-2 (53 min) ja Riku Riski pääsi heti perään iskemään lähietäisyydeltä 0-3 (56 min).

KuPS-joukkue pelasi jälleen hyvää jalkapalloa omalla kotikentällään, maalintekotilanteissa ei tällä kertaa löytynyt tarvittavaa terävyyttä ja odotettu sunnuntai-ilta päättyi siten isoon pettymykseen hienosti kannustaneen kotiyleisön edessä.

Voitolla HJK nousi KuPS:n ohi sarjataulukossa.

KuPS matkustaa seuraavaksi perjantaina 14.8. Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi ja HJK isännöi lauantaina FC Honkaa.

Lähde: KuPS:n verkkosivut