FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 8.8.2020

"Uusi tilanne Hilalle olla kokoonpanon ulkopuolella" - Ilveksellä hyvä maalivahtitilanne

"Uusi tilanne Hilalle olla kokoonpanon ulkopuolella" - Ilveksellä hyvä maalivahtitilanne

Nilkkavamma on pitänyt Mika Hilanderin sivussa. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilveksen maalivahtitilanne näyttää erinomaiselta, kun nuori Matias Riikonen on paikannut mainiosti loukkaantunutta kokenutta joukkueen kapteeni Mika Hilanderia.

Ilveksen maalivahtivalmentaja Mikko Kaven pitää aitoa kilpailutilannetta tärkeänä koko Ilveksen joukkueen kannalta.

– Matias on hienosti selvinnyt paineesta. Halusimme häneltä rohkeaa peliä ja kaveri oli kuin viilipytty. Matias on näyttänyt pärjäävänsä tällä tasolla, Kaven toteaa tyynenä.

– On tämä Hilallekin (Hilander) uusi tilanne olla kokoonpanon ulkopuolella. Se ei ole mikään salaisuus, että kun ikää kertyy, niin täytyisi vain treenata entistä kovempaa. Nuoret kaverit ovat urheilullisia ja kehittyvät kovaa vauhtia.

Helpoimmasta päästä ei ollut Riikosenkaan startti seurassa pari vuotta sitten.

– Se oli yksi kovimmista paikoista, mitä olen nähnyt nuorella kaverilla. Matias tuli uuteen ympäristöön ja pelasi heti A-junioreiden SM-kullasta HJK:ta vastaan. Matsi käytännössä ratkesi siihen, että ekan kympin sisään hän tuli epäonnisesti vastaan, kaatoi vastustajan ja otti suoran punaisen.

– Hienosti Matias kuitenkin keräsi itsensä ja oli taas yhtä kokemusta rikkaampi. Sittemmin he ovat yhdessä Eetu Huuhtasen kanssa parhaimmillaan pitäneet Ilves/2-joukkuetta pystyssä Kakkosessa ja saaneet molemmat hyviä pelejä alle.

Pitkän ammattilaisuran A-maajoukkuetta myöten tehnyt Kaven tietää mistä puhuu. Kokeneena maalivahtien ja maalivahtivalmentajien kouluttajana termistö on vakaasti hallussa.

– Nuorella pelaajalla voi välillä proaktiivisuus kärsiä. Silloin on kyse reaktiivisuudesta ja pallo vetää liikaa huomion itseensä. Katse pitäisi kuitenkin olla koko kentässä ja siinä tarvitaan aloitteellisuutta.

Lisää uutisia