FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 8.8.2020

Jonatan Johansson sopeutunut hyvin TPS:aan – ”Tämä on ollut hieno kokemus tähän asti”

Jonatan Johansson sopeutunut hyvin TPS:aan – ”Tämä on ollut hieno kokemus tähän asti”

"Tintti" Johansson on nauttinut ajastaan TPS:ssa. (Kuva: Juha Tamminen)

Jonatan Johansson nimettiin TPS:n päävalmentajaksi pari viikkoa sitten ja Huuhkaja-legenda on ehtinyt olla kahdessa pelissä penkin päässä. Johansson on nauttinut tähänastisesta ajastaan TPS:ssa.

Johanssonin aikakausi TPS:n päävalmentajana sai lentävän lähdön, kun turkulaiset nappasivat avausvoittonsa kaadettuaan vieraskentällä RoPS:n. Seuraavassa pelissä FC Honka oli kuitenkin Turussa vahvempi lukemin 2-0. Johansson ei ole ehtinyt juuri levätä tultuaan TPS:n päävalmentajaksi, mutta joka päivä hän oppii tuntemaan pelaajistoaan entistä enemmän.

- Todella paljon on tapahtunut. Opin tuntemaan pelaajia enemmän ja enemmän. Mitä he pystyvät tekemään kentällä ja mitä ei, miten he sopivat yhteen ja miten he ottavat ohjeita vastaan, ja kuinka viesti pitää heille sanoa, että se menee perille, Johansson toteaa Veikkausliigan podcastissa.

- Tärkeintä on oppia tuntemaan pelaajat. Tämä kausi on niin erikoinen kausi, kun on niin paljon pelejä lyhyessä ajassa. Sinun pitää tehdä vaihtoja sekä pelin aikana että pelistä toiseen. Toisaalta nyt oli niin lyhyt aika RoPS-pelistä Honkaan ja ihan erilainen vastustaja. Ehdit tehdä hyvin vähän kentällä töitä.

Johansson on Pargas IF:n kasvatti, mutta ponnisti ihmisten tietoisuuteen nimenomaan TPS:n paidassa. Pitkän ulkomailla vietetyn rupeaman jälkeen Johansson palasi vielä TPS:aan päättämään pelaajauransa ja on taas palannut seuraan – nyt päävalmentajan roolissa. "Tintti" on nauttinut tähänastisesta ajastaan TPS:ssa.

- Tosi positiiviset. Tämä on ollut hieno kokemus tähän asti ja ollut todella kiva tehdä joukkueen kanssa töitä, Johansson toteaa.

Johanssonin haastattelu on kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliigan podcastissa.


TPS:n seuraava peli on maanantaina, kun se matkustaa HIFK:n vieraaksi. Ottelu alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia