FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 7.8.2020

SJK-vetoiseen jalkapallolukioon uusia sopimuspelaajia

SJK-vetoiseen jalkapallolukioon uusia sopimuspelaajia

Kuva: Juha Tamminen

Kaapo Kotila, Rasmus Kujala, Elias Machaal ja Aapo Heikkilä aloittavat uusina sopimuspelaajina SJK-vetoisen jalkapallolukion aloittaa. Kaikki ovat vuonna 2004 syntyneitä pelimiehiä.

– Kaapo Kotila on alun perin Toholammilta, mutta on pelannut jo SJK:n C15-ikäisistä lähtien meidän mukana. Rasmus Kujala tulee Rovaniemeltä, Aapo Heikkilä on meidän omia kasvatteja ja Elias Machaal tulee SJK:n riveihin Vaasasta. Pojat tulevat siten osaksi Kuortaneen urheilulukion ja meidän akatemian pelaajapolkua sekä aloittavat lukion ensimmäisellä luokalla, kertoo SJK:n jalkapallolukion toiminnasta vastaava entinen Veikkausliigapelaaja Toni Lehtinen, joka samalla toimii SJK:n akatemian U20 ja U17 joukkueiden vastuuvalmentaja.

– Heillä on kaikilla terve asenne harjoitteluun. He ovat selkeästi kunnianhimoisia ja haluavat päästä testaamaan sitä, kuinka pitkälle se oma potentiaali uralla riittää. Tämä mielestäni myös osoittaa, että he ovat varmasti tehneet hyviä valintoja jo aiemmin urallaan, koska meidän jalkapallolukioon ovat nyt päätyneet. Asioita heidän kohdallaan on myös tehty aiemmin oikein, koska me olemme heidät tänne halunneet.

Vuonna 2018 yhdessä Kuortaneen urheilulukion kanssa aloittanut SJK-vetoinen jalkapallolukio avaa nyt kolmannen vuosikurssin tänä syksynä. Kaikkiaan lukiossa on nyt yhteensä kymmenen SJK:n sopimuspelaajaa sekä heidän lisäkseen pelaajia, jotka pelaavat SJK:n juniorijoukkueissa sekä samalla omaavat vielä tulevaisuudessa mahdollisuuden sopimuksiin. Uutena aloittaa neljän sopimuspelaajan lisäksi ainakin kolme uutta pelaajaa.

– Meidän lukiopelaajista Matias Vainionpää pelaa jo isoja minuutteja Veikkausliigassa SJK:n edustusjoukkueen mukana. Sami Sipola ja Valtteri Olsbo ovat olleet mukana Veikkausliigassa jo penkillä sekä treenaavat edustuksen mukana. Samoin Kuutti Matila on ollut jo siellä mukana. Muuten pojat pelaavat joko meidän Ykkösessä pelaavassa SJK Akatemia-joukkueessa tai meidän A- ja B-nuorten mukana SM-sarjoja, kertoo Lehtinen.

– Olemme menneet mielestäni valtavasti eteenpäin siitä, kun aloitimme tämän muutama vuosi sitten. Ja tulevaisuus näyttää näille meidän pelaajille siten varsin hyvältä, painottaa Lehtinen.

Lisää uutisia