FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 7.8.2020

"Olen tyytyväinen, mutta kehitettävääkin on" - Matias Riikonen on kantanut hvyin vastuun Ilves-maalilla

"Olen tyytyväinen, mutta kehitettävääkin on" - Matias Riikonen on kantanut hvyin vastuun Ilves-maalilla

Matias Riikonen on päässyt nopeasti Veikkausliigavauhtiin.

Ilveksen kapteeni Mika Hilanderin kärsiessä nilkkavammasta on näytönpaikka avautunut pian 37 vuotta täyttävän luottovahdin takaa.

18-vuotias eli kaksi kertaa kollegaansa nuorempi Matias Riikonen on astunut suuriin saappaisiin eleettömästi. Riikosella on nyt alla kolme Veikkausliigaottelua ja hän on selviytynyt niistä mainiosti. Viimeisimmässä ottelussa nuorukainen piti nollapelin, kun RoPS kaatui 1-0.

– Hyvät fiilikset. Tietysti siitä debyyttiottelusta HJK:ta vastaan olisi halunnut pisteitäkin mukaan, mutta oli se silti arvokas kokemus. Päästettyjen maalien osalta jäi parannettavaa. Oli hienoa palata nyt keskiviikkona joukkueena voittokantaan, Riikonen kertoo.

– Tyytyväinen voin olla torjuntatyöskentelyyn, mutta vielä on paljon kehitettävää omassa pelissä. Esimerkiksi keskityspalloissa täytyy paremmin havainnoida koko boksia ja etenkin taka-aluetta. Pitäisi ehtiä vilkaista uudelleen ja tunnistaa vaarat.

Riikonen ehti pelata kaudella 2018 kolme ottelua miesten Kakkosta kasvattiseurassaan MYPAssa ennen vapaata siirtoa Ilvekseen. Sopimus tupsukorviin kirjoitettiin kaksivuotiseksi kahden vuoden lisäoptiolla.

– Käyn Sammon urheilulukiota ja hyvin olen viihtynyt Ilveksessä. Tampere on mukavan iso kaupunki, muttei liian iso. Kopissa on otettu hyvin vastaan ja kyllähän tuossa on mukavia vierustovereita. Eniten vietän aikaa Almeenin (Mikael Almen), Japen (Janne-Pekka Laine), Naatin (Naatan Skyttä) ja Eetun (Mömmö) kanssa.

Ammattilaisura on vasta lähtökuopissa, mutta hienoja hetkiä on mahtunut jo juniorivuosiinkin.

– Liigadebyytti on tietysti yksi kohokohta. Vuonna 2017 maaottelu Ruotsia vastaan on myös jäänyt mieliin. Sain kantaa kapteeninnauhaa Suomen paidassa. Tulevaisuuden tavoitteenani on pelata ammattilaisena mahdollisimman pitkään, Riikonen toteaa.

Lisää uutisia