FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.31 // 4.8.2020

Hacastin erikoisjakso käsittelee päivänsankaria - Onnea Oka!

Hacastin erikoisjakso käsittelee päivänsankaria - Onnea Oka!

"Okan" upea ura huipentui vuoden 1995 mestaruuteen. (Kuva: Juha Tamminen)

Yksi FC Hakan ja koko Veikkausliigan kaikkien aikojen legendoista Olli "Oka" Huttunen täyttää tiistaina 4.8. 60 vuotta.

Huttunen vieraili juhlan kunniaksi Ocastiksi nimetyssä Hakan podcastissa kertaamassa uraansa Kajaanin pihapeleistä nykypäivään.

Olli "Oka" Huttunen tuli Valkeakosken Hakaan syyskesällä 1977 ja jäi pysyäkseen pelaten Hakassa koko pelaajauransa. Huttunen perkaa läpi päätymistään Hakaan ja uransa vaiheita sekä pelaajana että valmentajana.

– Olihan se huikeaa. Kun Kajaanista lähti, niin KaPa oli silloin minulle se iso asia ja sitten tulla tällaiseen isoon legendaariseen seuraan kuin Valkeakosken Haka, jolla on ollut mahtava historia ja josta on puhuttu paljon. Suomalainen suurseura, Huttunen muistelee Ocastissa.

Huttunen edusti koko uransa pääsarjatasolla Hakaa, mutta paljastaa siirtojen olleen lähellä muun muassa Saksaan sekä Turkkiin.

– Lähimpänä oli Borussia Mönchengladbach, jossa olin viisi kuukautta talvella 1982-83.

Huttunen kertoo myös, että häntä houkuteltiin palaamaan vielä sekä Hakan maalinsuulle että maajoukkuepaitaan.

– Todennäköisesti silloin 1996 heinä-elokuun aikana olisin tehnyt comebackin maalille, mutta nyt se jäi tekemättä, paljastaa Huttunen.

Mitä arvoituksellisten tarinoiden takaa avautuu ja millaisen matkan Oka on jalkapalloilijana käynyt? Se kannattaa käydä kuuntelemassa tiistaina ilmestyvästä Ocast-lähetyksestä.

Lisää uutisia