FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.30 // 1.8.2020

"Yllättävän positiivinen henki päällä" - Johansson kiittelee TPS-pelaajien asennetta

"Yllättävän positiivinen henki päällä" - Johansson kiittelee TPS-pelaajien asennetta

TPS matkaa pistejahtiin RoPS:n vieraaksi. (Kuva: Juha Tamminen)

Elokuussa 45 vuotta täyttävä Jonatan Johansson aloitti 2+1-vuotisen sopimuskauden Palloseuran päävalmentajana varsin haastavassa paikassa.

Tommi Pikkarainen nosti viime kaudella TPS:n takaisin Veikkausliigaan, mutta paluu pääsarjatasolle alkoi neljällä peräkkäisellä tappiolla.

Johanssonin nimitys päävalmentajaksi julkistettiin viikko sitten, mutta kakkosvalmentaja Joonas Laurikaisen vastuulle jäi muutosten jälkeen viime lauantain FC Lahti -peli. TPS pelasi lahtelaisia vastaan varsinkin hyökkäyssuuntaan ajoittain ihan pirteästi, mutta lopputuloksena oli kuitenkin kirvelevä 1-3-kotitappio.

TPS:n tappioputki Veikkausliigassa venyi näin jo viiden ottelun mittaiseksi ja lauantaina vastassa on RoPS Rovaniemellä.

- Tämä viikko on ollut todella kiireinen, mutta meillä on mennyt erittäin hyvin. Olen tutustunut joukkueeseen ja pelaajiin paremmin ja paremmin ja harjoitusasenne on ollut koko viikon loistava. Vaikka alkukauden tulokset ovat olleet raskaita, tässä on edelleen se 22 peliä jäljellä.

- Joukkueessa on tappioiden jälkeen ollut yllättävän positiivinen henki päällä, Johansson kiittelee.

TPS:n maaliero viiden ensimmäisen kierroksen jälkeen on 2-10. TPS:stä ovat onnistuneet viimeistelemään tähän mennessä ainoastaan Olawale Tehe ja Masahudu Alhassan.

- On vaikeaa saada edes pistettä, kun omissa soi kaksi kertaa peliä kohden. Tällä viikolla teemana on ollut viimeisten kolmannesten pelaaminen molemmissa päissä, niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä. Boksipelaaminen on aivan olennainen osa hyökkäyspeliä. Siellä tarvitaan myös itseluottamusta ja rohkeutta.

- Kaiken pohjana on kuitenkin terve nöyryys ja kova työ. Kokonaismuutoksen pitää tapahtua myös pelaajissa, Johansson painottaa.


RoPS - TPS Rovaniemen keskuskentällä lauantaina 1.8. kello 17.00.

Lisää uutisia