FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.30 // 1.8.2020

HIFK:n Kankkunen tyytyväinen vieraspisteeseen – ”Noustiin tappioasemasta tasoihin”

HIFK:n Kankkunen tyytyväinen vieraspisteeseen – ”Noustiin tappioasemasta tasoihin”

Teemu Kankkunen piti tasapeliä ansaittuna. (Kuva: Juha Tamminen)

HIFK pelasi Ilveksen vieraana 2-2-tasapelin vieraskentällä. HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen oli iloissaan joukkueen noususta tappioasemasta voittoon.

Tapahtumarikkaassa ottelussa HIFK meni johtoon jo kymmenennellä peliminuutilla Sakari Mattilan maalilla, mutta Mikael Almen toi tamperelaiset tasoihin neljä minuuttia myöhemmin. 23. minuutilla Ilves siirtyi jälleen maaliin, kun Naatan Skyttä puski Ilveksen johtoon. HIFK nousi tasoihin toisen puoliajan alussa, kun Luis Henrique tasoitti pelin rangaistuspotkusta.

– Odotettavissa oli, että pelistä tulee vaikea, sillä Ilves rakentaa peli-ideansa hyvin pitkälti vastustajan mukaan. Heillä oli myös hyvin tiedossa, miten me pelataan, eikä Ilves päästänyt meitä vastahyökkäyksiin ensimmäisellä puoliajalla. Meidän ensimmäisessä maalissa nähtiin hieno Mattilan veto, ja sen jälkeen vastustaja teki kaksi hienoa maalia. Toisella puoliajalla pyrittiin siihen, että pelataan syvälle eteenpäin, ja siitä se pilkkukin sitten tuli. Herättiin tauolla ja oltiin pallollisena parempia toisella puoliajalla ensimmäiseen jaksoon verrattuna. Voidaan olla tyytyväisiä vieraspisteeseen ja ennen kaikkea siihen, että noustiin tappioasemasta tasoihin, kommentoi HIFK:n valmentaja Teemu Kankkunen seuran sivuilla.


HIFK:n Pirkanmaan vierailut jatkuvat keskiviikkona, kun HIFK matkustaa Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi.

Lisää uutisia