FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.30 // 30.7.2020

Santeri Hostikka muistaa FC Lahtea lämmöllä: "Se oli hyvä askel"

Santeri Hostikka muistaa FC Lahtea lämmöllä: "Se oli hyvä askel"

Santeri Hostikka Kuhnuripaidassa kaudella 2018. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Lahdesta maailmalle lähtenyt Santeri Hostikka pistäytyi lyhyellä lomallaan myös FC Lahden toimistolla.

Pogoń Szczecinissä Puolan pääsarjassa pelaava Hostikka sai vyölleen 19.7. päättyneellä kaudella 27 ottelua.

Vuonna 2018 ulkomaille siirtynyt Hostikka muistelee lämmöllä aikaansa FC Lahdessa. Hänen mukaansa Lahdessa vietetty aika oli tärkeä askel hänen urallaan ja se on auttanut häntä paljon. Tärkeimpänä asiana Hostikka nostaa sen, että hän sai paljon vastuuta Lahden paidassa.

- Se oli minun ensimmäinen askel ammattilaiselämässä ja se oli hyvä askel. Pääsin Lahdessa maistamaan ammattilaiselämää. Sain vyölleni paljon miesten pelejä ja paljon vastuuta. Se auttaa minua vielä tulevaisuudessakin, Hostikka sanoo.

Puolentoista vuoden aikana Hostikka on huomannut eroja kentän puolella. Puolan liiga on hänen mukaansa paljon fyysisempi kuin Suomessa. Hostikka on myös sitä mieltä, että Puolassa juostaan huomattavasti enemmän.

- Kun miettii koko liigaa, on se paljon fyysisempi kuin Suomessa. Täällä juostaan ja kamppaillaan enemmän. Selkein ero on vauhdissa. Myös peruspelaaminen on kovemmalla tasolla. Se kehittää varmasti itseänikin, Hostikka jatkaa.

Puolassa palataan pian jälleen tositoimiin, kun uusi kausi alkaa elokuussa. Valmistautuminen uuteen kauteen alkaa lauantaina. Hostikan kesäloma jäi hyvin lyhyeksi, noin kahden viikon mittaiseksi ja Hostikka palaa Puolaan jo perjantaina.

FC Lahdessa nyt 22-vuotias Hostikka pelasi kausina 2016-18 yhteensä 87 Veikkausliigaottelua ja viimeisteli niissä 11 maalia.

Lisää uutisia