AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.30 // 27.7.2020

​"Pätkääkään ei epäilyttäisi laittaa Riihimäkeä peliin" – KuPS:n maalivahtiosastolla vaihtoehtoja

​"Pätkääkään ei epäilyttäisi laittaa Riihimäkeä peliin" – KuPS:n maalivahtiosastolla vaihtoehtoja

Otso Virtanen on KuPS:n luottotorjuja. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS on avannut kautensa vahvasti ja joukkueen tolppien välissä Otso Virtanen on pelannut tutun varmasti.

Virtasen haastajana on poikien maajoukkuemaalivahti Hemmo Riihimäki ja molemmat ovat hyvässä huomassa, sillä KuPS:n maalivahtivalmentajana toimii kokenut Jori Särkkä.

Särkkä on valmentanut pitkään niin nuorten maajoukkueissa kuin useassa Veikkausliigaseurassa ja vienyt osaamistaan aina Kiinaa myöten myös ulkomaille. Arvostettu ja osaava maalivahtivalmentaja on KuPS:lle iso etu.

Särkkä näkee maalivahdin roolin muuttuneen viime vuosikymmeninä merkittävästi. Nykyajan maalivahti ei vain torju palloja, vaan osallistuu peliin vahvasti. Särkkä sanookin ohjeenaan nuorille maalivahdin aluille, että monipuolinen liikunta on tärkeä apu maalivahdille.

– Kannattaisi pelata nuorena myös kentällä. Kaikenlainen liikunnallisuus on tärkeää, Särkkä muistuttaa Savon Sanomien haastattelussa.

Särkän mielestä KuPSin edustusjoukkueen Virtanen ja Riihimäki kuuluvat proaktiivisiin maalivahteihin, jotka osallistuvat peliin jatkuvasti.

– Virtaselle tämä on ollut kehityskohde ja hän on pystynyt vastaamaan hyvin haasteisiin. Riihimäki on luonnostaan monipuolinen ja proaktiivinen.

– Molemmat ovat hyviä keskittymään ja lukemaan peliä. Pätkääkään ei epäilyttäisi laittaa Riihimäkeä maalille Veikkausliigan peliin, sanoo Särkkä jo talvella Suomen cupissa debytoineesta 17-vuotiaasta lahjakkuudesta.

Lähde: Savon Sanomat
Lisää uutisia