FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.29 // 26.7.2020

Koskela tyytyväinen HJK:n esitykseen: "Yksi työkalu lisää pakkiin"

Koskela tyytyväinen HJK:n esitykseen: "Yksi työkalu lisää pakkiin"

Toni Koskela antoi tunnustuksen myös Ilvekselle. (Kuva: Juha Tamminen)

HJK pelasi pitkästä aikaa kotona Bolt Arenalla lauantaina ja kukisti Ilveksen maalein 2-0.

Lyhyt palautumisaika edellisestä ottelusta viime keskiviikkona toi omat haasteensa. Ilveksellä oli takanaan päivän pidempi väli edelliseen matsiin.

– Ilves antoi odotetusti vaikean vastuksen. Ensimmäisellä jaksolla meillä ei ollut hyvä kenttätasapaino ja sitä kautta meidän pallon liikuttaminen ei ollut tarpeeksi sujuvaa ja Ilves pääsi liian usein vaarallisiin vastahyökkäyksiin, josta yhdestä loivat myös todella hyvän paikan.

- Toiselle jaksolle parannettiin molempia ja luotiin heti puoliajan alkuun useampikin huippupaikkoja tappaa peli, kertoi HJK:n päävalmentaja Toni Koskela.

Valmennus kokeili ottelussa myös joukkueelle uusia taktisia kuvioita.

– Pelattiin ensimmäistä kertaa kolmen linjalla ja kahdella puhtaalla hyökkääjällä. Tämä sopi tähän väliin monella tavalla hyvin huomioiden vastustajan tapa pelata sekä meillä käytettävissä olleet pelaajat ja heidän vahvuutensa. Lisäksi meillä oli taustalla peli raskaalla nurmella hyvin lyhyellä palautumisajalla.

- Voidaan olla suhteellisen tyytyväisiä miten homma toimi. Tämä oli tärkeä 90 minuutin kokemus tästä muodosta ja yksi työkalu lisää meidän pakkiin ajatellen tulevaa otteluruuhkaa, valaisee Koskela.

Lisää uutisia