AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.29 // 20.7.2020

Hakan Friberg kehuu topparikollegoitaan - "Heidän kanssaan on ihan loistava pelata”

Hakan Friberg kehuu topparikollegoitaan - "Heidän kanssaan on ihan loistava pelata”

Niklas Friberg on Hakan alakerran johtohahmo. (Kuva: Juha Tamminen)

Niklas Friberg otti viime kaudella paikkansa FC Hakan keskuspuolustuksen johtohahmona. Viime kaudella hän pelasi pääasiassa Ville-Valtteri Starck rinnallaan ja täksi kaudeksi uutena miehenä on mukaan tullut Jonas Häkkinen.

Friberg siirtyi viime kaudella koskilaisjoukkueeseen ja pelasi koko joukkueen tavoin vahvan kauden. Salossa jalkapallo-oppinsa saanut Friberg valittiinkin kauden päätteeksi Ykkösen vuoden parhaaksi puolustajaksi. Viime kaudella hän aloitti ranskalaistoppari Samuel Mansourin rinnalla Haka-puolustuksen keskustassa, mutta ranskalaisen loukkaannuttua viereen tuli tuttu mies jo TPS-ajoilta Starck. Tänä talvena Friberg on pelannut paljon Häkkisen kanssa ja kehuu molempia kollegoitaan.

- Heidän kanssaan on ihan loistava pelata ja se helpottaa, ettei ole mitään kielimuuria, vaan voidaan kommunikoida koko ajan suomeksi. On ihan sama kumman kanssa pelaa, niin tietää avun olevan vierellä koko ajan, Friberg kehuu Hakan sivuilla.

Vieruskaverin vaihtuminenkaan ei haittaa Fribergiä.

- Kaikki ovat pallollisesti hyviä ja kaikilla on vähän samanlainen pelitapa ja se helpottaa pelaamista.

Tulevaisuuden haaveet ovat Fribergillä samat kuin useimmilla suomalaispelaajilla.

- Totta kai haluaisin testata ulkomailla mihin rahkeet riittävät. Se on varmasti vastaus, jonka lähes kaikki jalkapalloilijat sanovat. Nyt kuitenkin keskitytään täysillä tähän kauteen ja meillä on kova fokus päällä tässä kaudessa.


FC Haka pelaa seuraavaksi keskiviikkona, kun se matkustaa IFK Mariehamnin vieraaksi. Ottelu Wiklöf Holding Arenalla alkaa kello 18.30.

Lisää uutisia