AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.28 // 19.7.2020

Niklas Friberg löytänyt paikkansa Hakassa – ”Halusin uudenlaisen startin”

Niklas Friberg löytänyt paikkansa Hakassa – ”Halusin uudenlaisen startin”

Niklas Friberg avasi maalitilinsä Veikkausliigassa perjantaina. (Kuva: Juha Tamminen)

Niklas Friberg, 24, oli viime kaudella yksi FC Hakan suurimmista onnistujista. Salossa jalkapallo-oppinsa saanut toppari tuli Hakaan aloittamaan puhtaalta pöydältä ja viime kauden päätteeksi pöydältä löytyvät Ykkösen vuoden puolustajan sekä Ykkösen mestaruuden pysti. Nyt hän on valmis ottamaan ison roolin Veikkausliigassa.

Friberg debytoi SalPassa Kakkosen tasolla jo 15-vuotiaana ja parin SalPa-kauden jälkeen siirtyi TPS:n riveihin. Usean TPS-kauden aikana Friberg koki kahdesti putoamisen Veikkausliigasta sekä yhden nousun. Kauden 2018 päätteeksi oli kuitenkin aika uudelle sivulle uralla.

- Halusin vaihtaa maisemaa. Olin ollut Tepsissä 4,5 kautta vaihtelevassa roolissa ja halusin uudenlaisen startin, aloittaa puhtaalta pöydältä uudessa joukkueessa ja uudella paikkakunnalla. Olen ollut tosi tyytyväinen siirrostani Hakaan. Viime kausi oli erinomainen ja nousimme. Se oli yksi syy miksi tulinkin Hakaan, sillä halusin joukkueeseen, joka taistelee noususta ja paluusta Veikkausliigaan, Friberg kertoo Hakan sivuilla.

Friberg oli yksi Hakan viime kauden nimistä, sillä hän vakiinnutti heti paikkansa alakerran johtohahmona ja siitä oivana osoituksena valinta Ykkösen vuoden parhaana puolustajana.

- Eihän kausi olisi voinut mennä paremmin. Meillä oli niin hyvä joukkue kasassa. Pallollinen pelaamisemme oli niin hyvää, että itse sai vain katsella taustalla ja tarkkailla mistä vastustaja voisi hyökätä. Puolustimme ja hyökkäsimme koko joukkueena tosi hyvin. Oli helppoa ja turvallista pelata, kun Jacob [Bushue] ja "Popo" [Anton Popovitch] hääräsivät siinä edessä.

Friberg oli yksi niistä harvoista Hakan pelaajista joilla oli liigakokemusta jo ennen tätä kautta. TPS:ssa liigapelejä kertyi vyölle yhteensä 33 ja ensimmäisen liigamaalinsa hän puski RoPS:n verkkoon perjantaina. Nyt hän kokee olevansa entistä valmiimpi Veikkausliigaan.

- Nyt olen vain topparina, kun TPS:ssa pelipaikka vaihteli. Olen myös henkisesti tällä hetkellä valmiimpi. Tietenkin koin olevani valmis Veikkausliigaan myös silloin aiemmalla kerralla, mutta rooli jäi silloin pienemmäksi. Varsinkin viime vuonna kehityin paljon kokonaisvaltaisesti, arvioi Friberg.


FC Haka matkustaa seuraavaksi IFK Mariehamnin vieraaksi. Joukkueet kohtaavat keskiviikkona Wiklöf Holding Arenalla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia