vko.28 // 17.7.2020

RoPS ja Haka tasasivat pisteet (RoPS-Haka 2-2)

Tuomas Kaukua viimeisteli liigauransa avausmaalin. (Kuva: Juha Tamminen)

RoPS ja FC Haka kävivät tiukan taistelun pisteistä ja lopulta joukkueet päätyivät 2-2 (2-1)-tasapeliin.

RoPS aloitti ottelun vahvasti luoden puolittaisia paikkoja Hakan maalille, mutta 20. minuutilla Haka iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Samuel Chidi syötti boksiin Eero Markkaselle, joka pienessä tilassa laukoi pallon takakulmaan.

RoPS tuli tasoihin 26. minuutilla, kun Tuomas Kaukua laukoi reilusta 20 metristä tarkasti pallon alakulmaan. Heti seuraavalla minuutilla Matias Tamminen riisti pallon Jonas Häkkiseltä ja karkasi läpiajoon sijoittaen pallon varmasti maaliin vieden kotijoukkueen taas johtoon.

Toiselle puoliajalle Haka tuli paremmalla jalalla ja sai luotua kovaa painetta RoPS:n maalille. Painostus palkittiin 66. minuutilla, kun Niklas Friberg pääsi kulmapotkusta puskemaan koskilaiset tasoihin. Maali jäi ottelun viimeiseksi, vaikka kumpikin joukkue haki voittomaalia.

Tasapeli tiesi sitä, että RoPS sai kauden pistetilinsä auki ja Hakalle tasapeli oli toinen. Molemmat joukkueet ovat vielä voitoitta.

RoPS jatkaa avausvoiton metsästämistä tiistaina isännöidessään Ilvestä ja Hakan pelit jatkuvat keskiviikkona IFK Mariehamnin vieraana.