FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.28 // 16.7.2020

Ilmari Niskanen ei anna Ilveksen edellistuloksen hämätä – ”Saadaan täysi iltapuhde tehdä”

Ilmari Niskanen ei anna Ilveksen edellistuloksen hämätä – ”Saadaan täysi iltapuhde tehdä”

Ilmari Niskanen on ollut hyvässä vireessä alkukaudella. (Kuva: Juha Tamminen)

KuPS:n kausi on lähtenyt liikkeelle lennokkaasti, kun sillä on kolmesta ottelusta seitsemän pistettä. Seuraavaksi kuopiolaiset matkaavat Ilveksen vieraaksi.

Ilves hävisi edellisottelussaan FC Interille 1-5, mutta Niskanen tietää tulevan vastustajan vaarallisuuden. Vastakkain nähdään kaksi voitonnälkäistä joukkuetta.

- Ilves on todella laadukas ja hyvin valmennettu joukkue. Mielestäni he ovat vahvistuneet entisestään viime kaudesta ja viime kaudella he olivat jo tosi hyviä. Saadaan täysi iltapuhde tehdä, mikäli haluamme sieltä kolme pistettä hakea, mutta ehdottomasti lähdemme voittamaan.

- Uskon, että tulee vauhdikas, kahden hyvin organisoidun joukkueen välinen matsi. Vaikka Ilves nyt kärsi ison tappion Interille, niin se ei tarkoita etteikö Ilves olisi hyvä joukkue. Ilves on todella laadukas porukka ja paljon hyviä yksilöitä, ja heilläkin on nyt varmasti iso näytönhalu. Meilläkin on Honka-pelistä iso pettymys ja iso halu palata voittokantaan. Uskon, että tosi fyysinen ja laadukas kamppailu tulossa, Niskanen ennakoi Veikkausliiga-podcastin haastattelussa.

Viime kaudella KuPS piti Ilveksen hansikaslokerossaan voittamalla kaikki kolme keskinäistä kohtaamista yhteismaalein 5-0. Niskanen kuitenkin muistuttaa selaamaan historian kirjoja hieman kauemmaksi joukkueiden voimasuhteita arvioidessa.

- Silloin, kun Ilves nousi takaisin liigaan, niin meillä oli sellainen putki, että Ilves voitti meidät 13 kertaa peräkkäin yhden maalin erolla. Meillä oli ihan valtava Ilves-peikko aina tuonne vuoteen 2018 asti. Missään nimessä Ilves ei ole mieluisa vastustaja, mutta nyt putki on kääntynyt vuorostaan meille. Ilves on niin laadukas porukka, että meidän pitää onnistua tosi hyvin, jos halutaan sieltä vierasvoitto kairata, Niskanen muistuttaa.

Niskanen on tällä kaudella tehnyt jo kaksi maalia ja osoittanut, että kehitys on jatkunut viime kaudesta. Niskasen mukaan hän onkin mennyt talven aikana kokonaisvaltaisesti eteenpäin.

- Varmuus maalipaikoissa on mennyt eteenpäin. Tämän kauden maalit ovat olleet tyylikkäitä viimeistelyjä, joissa oli viime vuonna hakemista. Lisäksi fyysiset ominaisuudet ovat menneet entisestään eteenpäin. Myös henkisellä tasolla on tullut vahvistumista. Nyt, kun pelit ovat menneet hyvin, niin se helpottaa sitä, että itseluottamus on korkealla. Myös siinä olen kehittynyt, että jos tulee huonoja suorituksia pelin aikana, niin pystyn nollaamaan ne paljon nopeammin. Se oli yksi iso ongelma viime vuoden pelaamisessani.


KuPS kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina 17.7. Ilveksen vieraskentällä Ratinan Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia