FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.28 // 15.7.2020

​"Varmasti jaksetaan" – KuPS:n Ilmari Niskasella vankka luotto joukkueen fyysiseen kuntoon

​"Varmasti jaksetaan" – KuPS:n Ilmari Niskasella vankka luotto joukkueen fyysiseen kuntoon

Ilmari Niskanen sanoo olevansa elämänsä kunnossa. (Kuva: Juha Tamminen)

Vahvasti kauden avannut KuPS:n Ilmari Niskanen vakuuttaa, että kuopiolaisten meno ei hyydy ainakaan fysiikan takia.

Kauden alun siirryttyä heinäkuun alkuun otteluohjelma on tiivis. Niskanen ei kuitenkaan usko lainkaan, että jaloissa alkaisi painaa. Takana on myös poikkeuksellisen pitkä valmistautumiskausi.

- Varmasti jaksetaan. Sen eteen on tehtyä koko pitkä talvi ja kevät älyttömästi hommia. Jokainen pelaajamme on varmasti lähellä elämänsä parasta kuntoa ja moni varmasti parhaassa kunnossa. Niin paljon on painettu hommia pelikentällä, Niskanen sanoo Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Pelisysteemimme vaatii sitä, että jokainen pelaaja on hyvässä kunnossa enkä näe estettä sille, ettemmekö voisi peliruuhkan keskellä toteuttaa taktiikkaamme. Sitten, kun meillä on vielä laaja ja hyvä rosteri, niin meillä on penkiltä vielä heittää hyvää ja tuoretta ukkoa, jotka pystyvät toteuttamaan pelisysteemiä samalla tavalla.

Samoilla linjoilla Niskanen on myös omalta osaltaan. Hänen mukaansa päävalmentaja Arne Erlandsenin johdolla pidentynyt pre-season on KuPS:ssa käytetty todella hyväksi.

- Kestävyyspuoli on Arnen treenimetodien ansiosta vieläkin paremmalla tasolla ja koronatauon aikana sain tehdä nopeutta ja terävyyttä, joita ei ollut mahdollisuutta tehdä kovan pre-seasonin aikana. Fyysiset ominaisuudet ovat paremmassa kuosissa kuin koskaan ja myös jalkapallo-ominaisuudet ovat mielestäni paremmat kuin koskaan.

- Vaikka alkukauden pelini eivät ole olleet täydellisiä, niin tulosta on tullut jo hyvään malliin. Tiedän, kun oma pelikin loksahtaa kohdalleen, niin mahdollisuudet on pelata todella hyvä kausi.

KuPS kohtaa seuraavassa ottelussaan perjantaina 17.7. Ilveksen vieraskentällä Ratinan Stadionilla kello 18.30 alkaen.

Lisää uutisia