FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.28 // 15.7.2020

​"Luotetaan että topparit eivät päästä Furkkaa helpolla" – HJK:n Lucas Lingman valmiina perjantaihin

​"Luotetaan että topparit eivät päästä Furkkaa helpolla" – HJK:n Lucas Lingman valmiina perjantaihin

Lucas Lingman hakee tasaisuutta koko 90-minuuttiselle. (Kuva: Juha Tamminen)

Edelliskierroksella komean vapaapotkumaalin FC Hakan verkkoon laukonut HJK:n Lucas Lingman katsoo jo tiukasti kohti perjantain vierasottelua FC Interiä vastaan.

HJK on aloittanut kauden vakuuttavilla voitoilla FC Lahdesta ja Hakasta. Lingmanin mukaan pelissä on kuitenkin edelleen parantamisen varaakin – jo perjantaitakin ajatellen.

- Ehkä sellainen tasainen 90 minuuttia on nyt haussa. Lahti-pelissä aloitettiin vähän heikosti, mutta sitten 70 minuuttia pelattiin hyvin. Haka-pelissä taas alku oli meiltä tosi vahva, mutta sitten vähän lipsui. Toinen puoliaika oli meiltä taas aika dominoiva, Lingman kertaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

- Mutta tosiaan tasainen suoritus koko 90 minuuttia, sitä haetaan.

Lingman uskoo, että HJK joutuu perjantaina kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan peräti kahdeksan maalia mättäneen Interin vieraana kunnon puntariin.

- Olen nähnyt kaikki Interin Veikkausliigapelit tällä kaudella. Odotan tosi tasaista ja hyvälaatuista futispeliä. Se on meille sellainen ensimmäinen kunnon näytön paikka, Lingman arvioi.

Lingman myös tietää mitä odottaa, sillä Inter on tuttu vastus aiemmin HJK:ssa toiminutta päävalmentaja José Riveiroa myöten.

- Inter on tosi hyvä jengi ja itse tunnen tietysti Josén hyvin. Inter pyrkii pelaamaan futista ja haluavat pitää palloa. Heillä on erilaisia maaleja millä murtautua ja joukkue on hyvä siinä omassa jutussaan. Interissä on hyviä yksilöitä ja valmennus hyvällä tasolla, sitä myötä myös taktiset asiat ovat kunnossa.

Vastapuolella on myös viikonloppuna kauden ensimmäisen hattutempun iskenyt kokenut Timo Furuholm, joka on merkitty mies myös Lingmanin suunnitelmissa.

- Pelataan omaa peliä ja luotetaan, että topparit eivät päästä Furkkaa helpolla, Lingman naurahtaa.


FC Inter - HJK Veritas Stadionilla perjantaina 17.7. kello 18.30.

Lisää uutisia