AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.28 // 14.7.2020

SJK:n avaukseen noussut Ville Tikkanen: "Nyt pitää vain jatkaa hyviä esityksiä"

SJK:n avaukseen noussut Ville Tikkanen: "Nyt pitää vain jatkaa hyviä esityksiä"

Ville Tikkanen kiittelee yhteistyötä Tero Mäntylän kanssa. (Kuva: Juha Tamminen)

SJK:n avauksessa alkukauden otteluissa nähty Ville Tikkanen tuli Seinäjoelle nuorena keskikenttäpelaajalupauksena Oulusta jo talvella 2016.

Alku meni huonosti, sillä Tikkanen loukkaantui joulukuun viimeisissä harjoituksissa ja oli sivussa kuukauden vuoden 2017 alusta. Samalla SJK:ssa alkoi iso myllerrys. Kausi 2017 päättyi kuitenkin vielä mukiinmenevästi, joukkue oli Suomen Cupin finaalissa ja taisteli mitaleista vielä aivan kauden loppuun saakka. Kaudet 2018 ja 2019 menivät penkin alle kunnolla, mutta samalla Tikkanen nousi isoon rooliin SJK Akatemiassa sekä Suomen U19-maajoukkueessa, jossa hän pelasi vuoden 2018 kotikisoissa keskuspuolustajana.

Kolmessa vuodessa Tikkasesta oli tullut SJK:n edustusjoukkueen vakiomiehistöä ja pelipaikaltaan puolustaja.

Kausi 2020 Tikkaselta on alkanut molemmissa Veikkausliigapeleissä avauksessa ja uusi päävalmentaja Jani Honkavaara on siten osoittanut luottoa Suomen U21-maajoukkuerinkiin kuuluvaan Tikkaseen.

– On kyllä tosi hyvä, että olen onnistunut vakuuttamaan valmennuksen ja sain avauksen paikan. Nyt pitää vain jatkaa hyviä esityksiä, että saan pitää sen ja saan minuutteja myös tulevaisuudessa, sanoo Tikkanen.

– Toki tuo korona-aika oli vähän hankalaa, mutta onneksi me saatiin jatkettua harjoittelua silleen, että pysyttiin kaikki hyvässä kunnossa ja oltiin sitä kautta ehkä vähän valmiimpia, mitä ehkä jotkut muut joukkueet olivat. Eli mun mielestä on alkanut kausi tosi hyvin, ainakin siihen nähden millainen tilanne talvella oli. Ja olen kyllä iloinen, että Veikkausliiga alkoi. Tosi hyvin on alkanut myös yhteistyö Jani Honkavaaran kanssa kyllä.

Tikkanen on pelannut keskuspuolustuksessa yhdessä Tero Mäntylän kanssa, joka liittyi joukkueeseen täksi kaudeksi.

– Teron kanssa on helppo pelata. Me ollaan semmoisia, että me puhutaan paljon keskenään. Eli on hyvä kommunikaatio ja kemiatkin toimii, niin ei ole mitään ongelmia ollut sen suhteen.

– Muutenkin, kun oon oppinut tuntemaan Teron, niin se auttaa kentän sisällä ja mun mielestä meidän yhteispeli toimii oikein hyvin, kertoo Tikkanen.

Lisää uutisia