FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 10.7.2020

Mika Hilander luottaa Ilvekseen: ”Meillä on henkisesti vahvoja jätkiä”

Mika Hilander luottaa Ilvekseen: ”Meillä on henkisesti vahvoja jätkiä”

Mika Hilander on iloinen Ilveksen voitoista. (Kuva: Juha Tamminen)

Ilves on aloittanut kauden vahvasti kahdella voitolla, mutta helpolla voitot eivät ole tulleet. IFK Mariehamnia vastaan Ilves nousi tappioasemasta voittoon ja TPS:aa vastaan Ilves kampesi pisteet miehen alivoimalla.

Ilveksen alkukauden peleistä ei ole tapahtumia puuttunut. Avausottelu IFK Mariehamnia vastaan päättyi tamperelaisten 4-3-voittoon ja toisessa pelissä se pelasi yli tunnin miehen vajaalla, mutta pystyi siitä huolimatta voittamaan TPS:n.

- Aika erilaisia ja monipuolisia pelit ovat olleet. IFK Mariehamnia vastaan oli kaikkinensa aika railakasta menoa, jossa tuli seitsemän maalia. TPS:aa vastaan jouduimme jo aikaisessa vaiheessa alivoimalle ja se muutti pelin kuvaa. Otimme siinä aika paljon vastaan ja keskityimme vastahyökkäyksiin ja puolustimme hyvin. Olemme ottaneet hyviä pisteitä ja väännetty hyviä voittoja, Ilveksen maalivahti Mika Hilander toteaa.

Ilves on tullut viimeisten kausien aikana tunnetuksi siinä, että se pystyy kairaamaan tiukoista peleistä pisteet itselleen. Hilanderin mukaan kaikki pohjautuu joukkueen vahvaan keskinäiseen luottoon.

- Olemme ennenkin pystyneet kääntämään pelejä ja uskomme omaan juttuumme sekä siihen, että saamme pelin käännettyä. Olemme korostaneet ensimmäisen maalin merkitystä ja TPS:aa vastaan sen myös saimme. Meillä on henkisesti vahvoja jätkiä joukkueessa ja uskomme vahvasti omaan tekemiseemme.

Omalta kohdaltaan Hilander on ollut suhteellisen tyytyväinen alkukauteen.

- TPS:aa vastaan alussa oli jonkin verran hommia, mutta itse asiassa ulosajon jälkeen hommat vähenivät ja puolustimme tosi hyvin. IFK Mariehamnia vastaan tuli kaksi maalia oman pelaajan kimmokkeesta ja sitten yksi oma maalia eikä niille mahtanut mitään. Eihän se tietenkään ikinä ole kivaa, että kolme menee selän taakse. Oma peli on mennyt joukkueen kanssa aika samoilla linjoilla, arvioi Hilander.


Ilves kohtaa seuraavaksi lauantaina vieraskentällä FC Interin. Ottelu alkaa kello 17.00. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia