FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 9.7.2020

"Paljon parannettavaa, paljon hyvää" - Honkavaara tyytyväinen SJK:n suuntaan

"Paljon parannettavaa, paljon hyvää" - Honkavaara tyytyväinen SJK:n suuntaan

"Honsu" on tyytyväinen SJK:n tilanteeseen. (Kuva: Juha Tamminen)

Päävalmentaja Jani Honkavaara on saanut SJK:n hyvään alkukauden putkeen. Mitään räiskymistä ei ole nähty, mutta tulosta syntyy tasaiseen tahtiin.

Viime ottelussaan keskiviikkona SJK kohtasi vierasottelussa FC Lahden. Ottelu päättyi maalittomana, mutta samalla se kasvatti tappiottomien pelien putken seitsemään. Näistä voittoja on neljä.

– Ihan tyytyväinen olen Lahti-peliinkin. Meillä oikeastaan on ollut jokaisen pelin palaute joukkueelle koronatauon jälkeen, että niissä on paljon parannettavaa, mutta paljon myös hyvää. Se on mielestäni hyvä juttu. Parannettavia asioita korjataan harjoittelemalla, ja on hyvä, että on harjoiteltavaa, sanoo Honkavaara.

– Sama oli myös keskiviikon Lahti-pelistä. Olisimme voineet olla vähän skarpimpia vastahyökkäyksissä. Me puolustettiin periaattessa aika hyvin. Oltaisiin voitu vähän aggressiivisemminkin puolustaa, sillä haluamme olla aggressiivisia kuitenkin. Eli siinä oli pientä säätämistä vielä, mutta se on tietysti ymmärrettävää, sillä FC Lahtikin pelasi siinä tiettyjä tilanteita hyvin.

FC Lahti oli hävinnyt pari aiempaa ottelua suurinumeroisesti ja SJK:ta vastaan joukkue oli tiivistänyt puolustustaan sekä lähti otteluun teemalla, että oma pää halutaan pitää puhtaana.

– FC Lahti myös avasi peliä hieman eri tavalla, selkeästi kahdella puolustavalla keskikenttäpelaajalla. Mikä oli myös pieni ero aiempiin peleihin. Ovat he nuo muutokset tehneet aiemminkin, mutta vasta myöhemmin pelin aikana, kun ovat muuttaneet puolustavampaan suuntaan. Silti me mielestäni päästiin aika helposti sinne FC Lahden alueelle. Ja päästiin aika hyvin sellaisiin vastahyökkäystilanteisiin, joissa meidän olisi pitänyt olla vain tehokkaampia.

- Pitää olla silleen nöyrä pelille. Oli meillä siinä silleen paikat, mutta meidän olisi pitänyt tehdä vielä enemmän asioita, että olisimme voineet voittaa sen pelin, analysoi Honkavaara vielä 0-0 tulokseen päättynyttä vieraspeliä.

SJK kohtaa seuraavassa ottelussa kotonaan perjantaina 17.7. IFK Mariehamnin.

Lisää uutisia