FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 8.7.2020

Jani Honkavaara tyytyväinen SJK:n nousujohteisuuteen

Jani Honkavaara tyytyväinen SJK:n nousujohteisuuteen

Jani Honkavaara on saanut SJK:n hyvään vauhtiin. (Kuva: SJK)

SJK kohtaa keskiviikkona vieraskentällä FC Lahden Veikkausliigan toisen kierroksen ottelussa. SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara näki joukkueen avauspelissä paljon hyviä asioita ja on tyytyväinen joukkueen suuntaan.

FC Lahti vieraili Seinäjoella tänä talvena Suomen Cupin karsinnoissa ja voitti SJK:n 3-2 (1-1) tuloksella. SJK sortui tuolloin pitkälti yksilövirheisiin, johdettuaan ottelua vielä noin vartti ennen loppua. Lopulta entinen SJK-hyökkääjä Vahid Hambo iski kahdesti ja FC Lahti vei pisteet. Joonas Lepistö teki puolestaan SJK:n molemmat maalit tuossa ottelussa.

Joukkueet aloittivat Veikkausliigan eri merkeissä, kun FC Lahti hävisi kotiottelussaan HJK:lle 0-4 luvuin, SJK:n ottaessa 1-0 voiton TPS:stä kotikentällään.

– Hyökkäyspelissä me pystyttiin luomaan aika hyviä maalipaikkoja. Eli aina kun loimme paikan, saimme aikaan siitä jotain vaarallista. Olisimme toki voineet luoda niitä enemmän, mutta näistä paikoistakin olisimme voineet tehdä useammankin maalin, arvioi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kauden avausta SJK:n sivuilla.

– TPS oli vaikea, suoraviivainen vastustaja. Fyysinenkin. Mutta aika hyvin me mielestäni selvisimme siitä haasteesta ja pystyimme pitämään hyvin heidät poissa tosi pahoilta paikoilta. Toisella puoliajalla he kyllä painostivat, mutta eivät saaneet paikkoja.

– Kokonaisuutena, olin meidän peliin tyytyväinen, varsinkin hyökkäyspelin osalta ensimmäisellä puoliajalla. Toisella puoliajalla me ei ihan pystytty jatkamaan sitä omaa peliä, mutta puolustuksessa me pelattiin riittävän hyvin.

Koronatauon jälkeen SJK on pelannut viisi ottelua, joista se on voittanut kolme ja kahdesti pelattiin tasan.

– Nousujohteista meillä on pelaaminen ollut koko ajan. Ja edellisestä pelistä meille jäi edelleen vielä parannettavaakin. Hyvä fiilis jäi. Emme ole koronatauon jälkeen hävinneet vielä kertaakaan, mikä lisää positiivista fiilistä kaikkiaan, sanoo Honkavaara.


FC Lahti - SJK keskiviikkona 8.7. kello 18.30 Lahden Stadionilla. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia