FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.27 // 6.7.2020

Elias Mastokangas hakee läpimurtoa Veikkausliigassa – ”Onnistumiset nostavat itseluottamusta”

Elias Mastokangas hakee läpimurtoa Veikkausliigassa – ”Onnistumiset nostavat itseluottamusta”

Elias Mastokangas pelaa vahvaa alkukautta. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter on pelannut vahvasti sen jälkeen, kun peli koronatauon jälkeen ovat käynnistyneet. Turkulaiset ovat selvittäneet tiensä Suomen Cupin finaaliin ja aloittivat Veikkausliigan myös vahvasti voitolla. Yksi Interin alkukauden mielenkiintoisimmista nimistä on ollut 19-vuotias Elias Mastokangas.

Interin pelit ovat lähteneet tuloksellisesti mainiosti liikkeelle sen jälkeen, kun koronarajoitukset hellittivät sen verran, että joukkueet pääsivät taas tositoimiin pelien muodossa. Erityisesti maalinteko on ollut Interin vahvuutena, sillä Suomen Cupin ja Veikkausliigan ottelut mukaan lukien, Inter on onnistunut kolmessa edellispelissä tekemään peräti 12 maalia.

- Täytyy olla todella tyytyväinen. Meillä on ollut paljon pelejä lyhyen ajan sisällä ja olemme voittaneet niistä jokaisen. Mielestäni se kuvastaa aika hyvin tämän joukkueen luonnetta, Mastokangas kehuu.

Mastokangas on ollut näkyvässä roolissa joukkueessa. Hän debytoi Veikkausliigassa jo kaudella 2017, mutta vasta viime kaudella sai hieman enemmän minuutteja pelatessaan kymmenessä pelissä. Tämän kesän neljässä kilpailullisessa ottelussa hän on merkkauttanut jokaisessa vähintään 90 minuuttia ja rangaistuspotkukilpailuun edenneessä Suomen Cupin puolivälieräottelussa Mastokangas pelasi 100 minuuttia. Hän on kiittänyt vastuusta, sillä kesän peleissä on tullut jo kolme maalia ja hän onnistui maalinteossa myös Veikkausliigan avauskierroksella FC Lahtea vastaan. Nuorukaiselle onkin povattu läpimurtokautta, mutta hän pitää vielä jalat tiukasti maassa ja pyrkii nauttimaan pelaamisesta.

- Onnistumiset lisäävät onnistumisia ja nostavat itseluottamusta. Sen eteen on tehty paljon töitä, että on tullut nyt tällaisia onnistumisia. Nautitaan tästä nyt ja pyritään jatkamaan samalla lailla.

Suomen Cupin menestyksen johdosta Inter on kovassa pelitahdissa ja tiistain KuPS-ottelu on sille jo neljäs ottelu kahden viikon sisään. Voittojen siivittämänä jaloissa ei kuitenkaan Mastokankaan mukaan vielä paina.

- Olemme saaneet hyvin palauduttua ja valmennusryhmä sekä pelaajat itse ovat hoitaneet työnsä hyvin. En ole tottunut ihan tällaiseen pelitahtiin, mutta olemme hyvin selvittäneet sen ja jokainen jätkä on ollut tuoreilla jaloilla liikkeellä, kiittelee Mastokangas.

KuPS - FC Inter Kuopion Keskuskentän jalkapallostadionilla tiistaina 7.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelujärjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia