AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 5.7.2020

Sami Rähmönen odottaa jo derbyjä - Timo Furuholm haluaa kaataa TPS:n

Sami Rähmönen odottaa jo derbyjä - Timo Furuholm haluaa kaataa TPS:n

Sami Rähmönen odottaa vesi kielellä derbyjä. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Interin ja TPS:n väliset taistelut Turun herruudesta ovat yksiä Veikkausliigakauden odotetuimmista tapahtumista. Vaikka Inter on ollut viimeisten vuosien aikana kokonaisvaltaisesti menestyneempi Turun joukkueista, on TPS ollut derbyissä niskan päällä.

Vaikka Inter on ollut viime aikoina menestyneempi turkulaisseura, on sen edellinen Veikkausliigan derbyvoitto kaudelta 2014. FC Interin kapteeni Timo Furuholmilla on selkeä näkemys siitä miksi TPS on ollut Interille niin vaikea vastus.

- TPS pelaa helvetin paljon paremmin derbyissä kuin normaalisti. Se on aina kuin eri jengi. He ovat nopeampia ja vahvempia kuin muissa otteluissa. En tiedä. Viimeksi kohdatessamme Veikkausliigassa, heidän pelitapansa oli meille myrkkyä emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Nyt meillä on uudet valmentajat ja parempi kyky mukautua vastustajan peliin. Derbyt ovat kiva mauste kaudelle enkä ole pitkään aikaan päässyt tuulettamaan derby-voittoa Veikkausliigassa. Ne tuovat aina muutaman prosentin ekstraa ja ne ovat tärkeitä pelejä. Kivaa päästä taas pelaamaan niitä, Furuholm toteaa.

TPS:n kapteeni Sami Rähmönen myöntää myös odottavansa paikallisotteluja.

- Paikallispeleissä olemme saaneet hyvää tulosta ja ne ovat hieman erilaisia pelejä. Niihin syttyy eri tavalla. Ne ovat hienoja pelejä. Niitä odotetaan taas vesi kielellä.

Ensimmäinen Turun derby on edessä 22.8., jolloin isäntänä toimii TPS. FC Interin kotiottelu on vuorossa 21.10. Inter matkustaa seuraavaksi tiistaina KuPS:n vieraaksi viime kauden kärkikaksikon kohtaamisessa. TPS sen sijaan saa vastaansa Ilveksen tiistaina.

Lisää uutisia