AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2020

”Tietenkin se herättää kysymyksiä” - FC Lahden Ilir Zeneli ei vaivaa päätään spekulaatioilla

”Tietenkin se herättää kysymyksiä” - FC Lahden Ilir Zeneli ei vaivaa päätään spekulaatioilla

Ilir Zeneli aloittaa ensimmäisen kautensa Veikkausliigajoukkueen päävalmentajana.

Kauden ennakkoarvioissa FC Lahtea on ollut vaikea lokeroida tiettyyn kohtaan, sillä joukkueessa on tapahtunut isoja muutoksia täksi kaudeksi. Ehkä suurin ja näkyvin muutos oli uuden päävalmentaja Ilir Zenelin palkkaaminen päävalmentajaksi.

Zeneli on tehnyt pitkän valmentajauran lähinnä Ykkösen ja Kakkosen tasolla luotsaten viimeksi Kakkosessa pelannutta FC Espoota. Huipputasolla kokemattoman ja 35-vuotiaan päävalmentajan palkkaaminen herättivät skeptisimmät asiantuntijat epäilemään FC Lahden mahdollisuuksia tämän kauden Veikkausliigassa. Zeneli ei kuitenkaan anna painoarvoa muiden arvioille.

- Tietenkin se herättää kysymyksiä, että valmentaja tulee Kakkosesta, hänellä ei ole pelaajakokemusta eikä välttämättä ole suuren yleisön tuntema. Pelaajia tulee mukaan Kakkosesta ja se herättää keskustelua. Nuori ja liigatasolla kokematon valmentaja, uudenlainen joukkue ja erilainen perspektiivi. Ymmärrän, että se nostaa kysymyksiä. Meidän fokus on kuitenkin ainoastaan päivittäisessä tekemisessä, Zeneli tähdentää.

Jos on päävalmentaja mielenkiintoinen tulokas, niin myös pelaajista löytyy nippu nimiä joita kannattaa Zenelin mukaan tällä kaudella seurata.

- Jasin Assehnounilla on ominaisuudet ja tyyli tuottaa kaksinkertainen määrä tulosta viime kauteen verrattuna. Laitahyökkääjä Altin Zeqiri on suoraviivainen, terävä ja mielenkiintoinen pelaaja. Hän on nuori ja tarvitsee vielä lisää pelikäsitystä. Olemme siirtäneet Eemeli Virran pelipaikkaa pohjalta ylemmäs, sillä hänellä on ominaisuudet, kyky ja kylmäpäisyys viimeisellä kolmanneksella olla todella vaarallinen. Vahid Hambo on tiedostanut muuttaa tapansa ja ajattelunsa sekä sitoutumisensa, ja hän on ollut erittäin tehokas talven peleissä. Henritse Eninful ei ole vielä elementissään, mutta on mielestäni yksi liigan parhaita keskikenttäpelaajia, Zeneli vinkkaa.


FC Lahti - HJK Lahden Stadionilla keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia