AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.26 // 1.7.2020

SJK-debyytti Veikkausliigassa jännittää Tero Mäntylää – ”Kova into peliä kohtaan”

SJK-debyytti Veikkausliigassa jännittää Tero Mäntylää – ”Kova into peliä kohtaan”

Tero Mäntylä pääsee pelaamaan synnyinkaupunkinsa joukkueessa Veikkausliigaa.

Seinäjoella syntynyt ja kasvanut Tero Mäntylä tekee todennäköisesti SJK-debyytin Veikkausliigassa keskiviikkona, kun SJK isännöi TPS:aa.

Mäntylä ehti pelata muutaman ottelun SJK:n paidassa nuorempana, mutta sen jälkeen tie vei maailmalle 13 vuodeksi ennen kuin palasi täksi kaudeksi kotimaisemiin. Keskiviikkona hänellä on mahdollisuus debytoida SJK-paidassa Veikkausliigassa ja kotiyleisön edessä.

– Kyllä jännittää! Ja lujaa, sanoo Mäntylä SJK:n sivuilla.

– En minä oikeasti ole sitä ehtinyt vielä hirveästi miettimään, mutta kyllä minä tiedän, että perhosia tulee olemaan vatsassa siinä pelissä.

Mäntylä on pelannut Veikkausliigaa aiemmin pitkään toisessa turkulaisjoukkueessa, FC Interissä, joten TPS oli hänelle siellä paikallisvastus.

– Ei se TPS minulle silti mitään erityistunteita nosta. Siellä on tuttu mies, Koposen Jere maalilla, niin eiköhän laiteta hänen taakse verkko heilumaan. Sinänsä olen iloinen, että TPS nousi takaisin Veikkausliigaan. Perinteikäs seura kuitenkin.

– Kolmesta pisteestä kuitenkin pelataan. Odotan pelistä vähän aluksi semmoista tunnustelevaa, kun molemmat joukkueet ovat joutuneet olemaan pitkään ilman tosipelejä. Jännä nähdä, kuinka saadaan se alun into ja tämä kaikki odotus purettua ja toivottavasti pystytään sitä käyttämään hyödyksi. Eli tärkeintä on, että saadaan homma nopeasti kontrolliin, arvioi Mäntylä.

– Pelaajilla on kuitenkin taatusti vähintään yhtä kova into peliä kohtaan, kuin kaikilla muillakin tässä ympärillä. Se tulee taatusti näkymään ainakin alussa. Eikä se tietenkään haittaa, jos siinä muutama hyvä taklaus tulisi ja saataisiin heti kausi kunnolla käyntiin.

Peli on myös ensimmäinen pitkään aikaan, jossa on paljon katsojia. OmaSp Stadionille saa nyt ottaa 2750 katsojaa, kun vielä kesäkuussa rajoitus oli 450 katsojaa.

– On aivan mahtavaa, että saamme ottaa noin paljon ihmisiä katsomoon viimein. Se on valtavan iso apu meille, että saamme sinne meidän omat kannattajat ja tunnelmaa katsomoon. Saamme tukea katsomon puolelta ja siitä oikeasti saadaan niin paljon voimaa sinne kentänpuolelle. Se on kyllä tullut todistettua monta kertaa. On ollut vähän haastavaa pelata, kun on ollut vain se 400 katsojaa. Kyllä katsojat ja kannatus tuo lisämotivaatiota. Joiden tutkimusten mukaan se tuo vähintään 5% lisää peliin kun katsojat ovat tukena, sanoo Seinäjoen kasvatti Tero Mäntylä vielä lopuksi.

SJK ja TPS kohtaavat OmaSP Stadionilla keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lähde: SJK:n kotisivut
Lisää uutisia