vko.26 // 1.7.2020

KuPS:n salama-alku riitti voittoon HIFK:sta (HIFK-KuPS 0-3)

Lucas Rangel teki Veikkausliigakauden avausmaalin.

Hallitseva mestari KuPS aloitti kautensa komeasti voittamalla vieraskentällä HIFK:n 3-0 (3-0).

KuPS aloitti kautensa hurjasti johtamalla jo ensimmäisen vartin jälkeen 3-0. Lucas Rangel avasi maalihanat jo kolmannella minuutilla ja Ilmari Niskanen oli asialla neljä minuuttia myöhemmin. Molemmat maalit alusti paluumuuttaja Urho Nissilä. Siitä seitsemän minuuttia ja Nana Boateng lisäsi kylmää vettä HIFK:n niskaan tekemällä kuopiolaisten neljännen maalin.

Sen jälkeen tahti rauhoittui eikä enempää maaleja nähty. Näin hallitseva mestari aloitti kautensa vakuuttavalla voitolla.

Vierasjoukkue Kuopion Palloseura siirtyi ottelussa 0-1 -johtoon heti ottelun kolmannella peliminuutilla. Ilmari Niskanen antoi lyhyen vapaapotkun, jonka Urho Nissilä jatkoi kohti boksia. Paikalla oli kuopiolaisten maaliahne hyökkääjä Lucas Rangel, joka puski pallon HIFK:n maaliin ohi Arnold Origin. Kotijoukkueen synkkä alku sai jatkoa vain neljä minuuttia myöhemmin, kun hallitseva mestari siirtyi jo kahden maalin johtoon. Nissilä syötti jälleen, ja HIFK-puolustukselta unohtunut Niskanen pääsi ohjaamaan pallon toistamiseen HIFK:n maaliin.

Vaikeudet jatkuivat vajaan vartin pelin kohdalla, ja KuPS pääsi siirtymään jo kolmen maalin johtoon. Sakari Mattila menetti pallon Nissilälle, joka saalisti ottelun kolmannen syöttöpisteensä keskittämällä pallon Bismark Boatengille. Kuopiolaiset tarjosivat telineisiin jääneelle kotijoukkueelle todellista shokkihoitoa, ja HIFK:n Veikkausliigakausi oli lähtenyt käyntiin lähes pahimmalla mahdollisella tavalla. Lisäosumia ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, joten tauolle mentiin vierasjoukkueen kolmen maalin johtoasemassa.

HIFK:n valmennusjohto lähti hakemaan muutosta joukkueen puolustuspeliin vaihtamalla toppari Joel Meron kentälle heti tauon jälkeen. Vaihtoon tuli keskikentän vasemmalla laidalla aloittanut Adama Fofana, samalla kun Mattila siirtyi topparin paikalta ylemmäs keskikentälle.

Vaikka HIFK pääsi hieman paremmin otteluun mukaan toisella puoliajalla, mitään suurempaa loppukiriä ei kuitenkaan saatu aikaiseksi. 78 minuutin pelin jälkeen nähtiin puolittainen maalipaikka, kun vaihdosta noin kaksikymmentä minuuttia ennen loppua tullut Luís Henrique pääsi kokeilemaan maalintekoa. Hän sai pallon rangaistusalueen sisäpuolella, mutta KuPS-puolustus selvitti tilanteen tyrehdyttämällä HIFK-hyökkääjän yrityksen.

Lopputulokseen ei tullut muutoksia toisella puoliajalla, joten HIFK joutui taipumaan kuopiolaisille vierailleen jo tauolla nähdyillä lukemilla.

HIFK matkustaa seuraavaksi viikon päästä keskiviikkona RoPS:n vieraaksi ja KuPS saa todellisessa herkkupalassa tiistaina vastaansa FC Interin. Kyseessä on viime kauden kärkikaksikon uusinta.