FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 30.6.2020

TPS:n Sami Rähmönen haluaa lopettaa hissiliikkeen – "Meidän täytyy vakiinnuttaa sarjapaikka"

TPS:n Sami Rähmönen haluaa lopettaa hissiliikkeen – "Meidän täytyy vakiinnuttaa sarjapaikka"

Sami Rähmönen jaksaa painaa TPS:n värien puolesta. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS palasi Veikkausliigaan viime kauden päätteeksi yhden Ykkösessä vietetyn kauden jälkeen. Turkulaiset ovat sahanneet viime vuodet Veikkausliigan ja Ykkösen väliä viime kaudet ja turkulaisten kapteeni Sami Rähmönen haluaa vakiinnuttaa jälleen TPS:n paikan korkeimmalla sarjatasolla.

TPS:n kausi käynnistyy keskiviikkona, kun turkulaiset matkaavat SJK:n vieraaksi. Rähmösen mukaan joukkueessa on hyvä tunnelma kauden alla.

- Alkaa näyttää siltä, että olemme valmiita. Positiivisin mielin lähdemme kauteen.

TPS pelasi yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa kausina 2004-2014, mutta sen jälkeen peräkkäisiä kausi Veikkausliigassa ei ole tullut, vaan joukkue on sahannut viime kaudet Veikkausliigan ja Ykkösen väliä.

- Meidän täytyy vakiinnuttaa sarjapaikka. Uskon, että jos teemme sen tällä kaudella, niin se pysyy myös jatkossa. Uskon vakaasti siihen, että pystymme pysymään sarjassa.

TPS Veikkausliigassa viimeksi kaudella 2018, mutta tuolloin sen kausi päättyi putoamiseen. Rähmönen näkee yhden selvän eron tuon kauden ja tämän vuoden joukkueen välillä.

- Tällä kertaa olemme saaneet kokoonpanoon vahvistuksia ja pelimiehiä. Viimeksi meillä oli enemmän nuoria ja suhteellisen kokemattomia pelaajia.

Rähmönen on edustanut koko uransa TPS:aa ja nousi edustusjoukkueeseen jo vuonna 2005. 33-vuotiaan puolustajan intohimo jalkapalloa kohtaan ei ole vuosien varrella sammunut, ja hän pukee tälläkin kaudella TPS:n mustavalkoisen nutun ylleen.

- Veri veti takaisin kentille. Ja rakkaus lajiin. Ikää alkaa olla jo sen verran, ettei tässä enää montaa vuotta ole jäljellä. Toistaiseksi kuitenkin kroppa ja mieli ovat hyvässä kunnossa. Palo kentälle on kova ja tätä on kiva pelata.

TPS aloittaa kautensa keskiviikkona 1.7., kun se kohtaa vieraskentällä SJK:n.

Lisää uutisia