AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.26 // 30.6.2020

Kari Arkivuo palasi Suomeen ja Lahteen päättämään uransa – "Halu palata Lahteen oli kova"

Kari Arkivuo palasi Suomeen ja Lahteen päättämään uransa – "Halu palata Lahteen oli kova"

"Kallu" painaa aina sata lasissa.

FC Lahti nappasi yhden talven siirtomarkkinoiden isoimmista kaloista, kun pitkäaikainen Huuhkaja-pakki Kari Arkivuo pelasi usean ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen Suomeen. Arkivuolle paluu kotikaupungin joukkueeseen oli koko ajan ykkösvaihtoehto.

Arkivuo debytoi FC Lahden paidassa jo vuonna 2001. Vuonna 2006 hänen tiensä vei Norjaan Sandefjordiin, josta tie jatkui Hollantiin Go Ahead Eaglesin riveihin. Sen jälkeen hän asettui aloilleen Ruotsiin BK Häckenin joukkueeseen, jossa vierähti seuraavat 10 vuotta. Tällä kaudella ympyrä sulkeutui, kun hän palasi Lahteen.

- Siinä oli jotain kyselyitä myös muutamista muista seuroista, mutta halusin tulla Lahteen päättämään urani. Halu palata Lahteen oli kova ja hienoa, että pääsimme yhteisymmärrykseen, Arkivuo kertoo.

37-vuotiaalla Arkivuolla riittää vielä pelihaluja eikä lopettaminen ole vielä ajankohtaista.

- Mennään nyt kausi kerrallaan. Tällä hetkellä tuntuu hyvältä mennä treeneihin ja pelaaminen on mukavaa. Katsotaan sitten taas kauden jälkeen.

Arkivuo valittiin myös heti FC Lahden kapteeniksi.

- On iso kunnia olla joukkueen kapteeni ja yritän näyttää esimerkkiä. Menen aina sata lasissa ja näyttää muille mallia. Olen joukkuepelaaja. Ehkä joku nuorempi on saanut siitä mallia.

Arkivuon paluu Veikkausliigakentille on edessä keskiviikkona, kun FC Lahti kohtaa kotonaan HJK:n.


FC Lahti - HJK Lahden Stadionilla keskiviikkona 1.7. kello 18.30. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia