FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 30.6.2020

Interin päävalmentaja Jose Riveiro: ”Olen kaikin puolin optimistinen”

Interin päävalmentaja Jose Riveiro: ”Olen kaikin puolin optimistinen”

Jose Riveiron mukaan Inter on valmis kauden avaukseen.

FC Inter taisteli viime kaudella mestaruudesta viimeiselle kierrokselle saakka, mutta joutui lopulta tunnustamaan KuPS:n paremmakseen. Päävalmentaja Jose Riveiro lähtee tulevaan kauteen toiveikkaana.

Mennyt kevät oli kaikille hankala koronapandemian takia. Riveiron mukaan kaikki joukkueet ovat kuitenkin samassa veneessä.

- Valmistautumiskausi oli vaikea ja erityislaatuinen. Mikään joukkue ei varmasti ole vielä parhaimmillaan tai sillä tasolla missä he olisivat normaalisti tässä vaiheessa vuotta. Tämä on varmasti kaikille hieman kysymysmerkki. Mielestäni olemme niin valmiita kuin tässä tilanteessa voimme olla. Tässä on aika vähän pelejä alla ennen kauden alkua ja yleensä tarvitaan hieman enemmän aikaa, että kaikki oppivat tuntemaan toisensa kentällä. Olemme kuitenkin iloisia, että pelaamme taas ja voimme kehittää tästä eteenpäin. Olen kaikin puolin optimistinen, Riveiro kertoo.

Riveiro myöntää koronakevään olleen henkisesti vaikea. Eikä pelkästään jalkapalloilullisista syistä, vaan huoli ihmisten terveydestä oli päällimmäisenä mielessä. Tilanteen parannuttua ajatukset alkoivat siirtyä hiljalleen kohti jalkapalloa ja harjoittelua.

- Se oli valmennukselle haastavaa, mutta ensimmäinen prioriteetti oli lähimmäisten terveys ja turvallisuus. Minulla on perhettä Espanjassa ja se oli pelottavaa aikaa. Sen jälkeen yritimme löytää keinot auttaa pelaajia parhaalla mahdollisella tavalla sekä henkilökohtaisen harjoittelun että pienryhmäharjoittelun kanssa, kun niiden aika tuli. Emme voi hallita sitä mitä maailmalla tapahtuu, mutta mielestäni suoriuduimme erinomaisesti.

Inter taisteli mestaruudesta viime kaudella viimeiseen peliin saakka ja sillä oli ratkaisut omissa käsissään. Riveiro ei ole lähtenyt muuttamaan hyväksi koettua pelitapaa täksi kaudeksi.

- Nojaamme samaan ajatusmaailmaan tälläkin kaudella, eli yritämme päästä vastustajan maalille ja luoda paikkoja ja sitä kautta maaleja. Meillä on uusia pelaajia, jotka tuovat mukanaan uusia vahvuuksia joita pyrimme hyödyntämään. Ne ketkä ovat seuranneet meitä varmasti tunnistavat samat peruselementit pelissämme. Toivottavasti pystymme jatkamaan laadukkaan ja viihdyttävän jalkapallon pelaamista.

Interin pitkä odotus päättyy torstaina, kun se saa vastaansa RoPS:n. Riveiro haluaa jakaa kiitoksensa suomalaiselle jalkapalloyhteisölle, että kausi saadaan lopulta käyntiin.

- Haluan vielä antaa kiitoksen kaikille niille, jotka tekivät kauden pelaamisen mahdolliseksi sekä seuroissa että muualla. Tämä on tärkeä asia kaikille jalkapallon parissa työskenteleville sekä myös kannattajille, Riveiro kiittelee.

FC Inter ja RoPS kohtaavat Veritas Stadionilla torstaina 2.7. kello 18.00. Lisätietoja lipunmyynnistä ja ottelutapahtuman järjestelyistä löydät tämän linkin kautta.

Lisää uutisia