FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.26 // 30.6.2020

​Aika pehmentänyt Vesa Tauriaista – "Särmät ovat lähteneet pois"

​Aika pehmentänyt Vesa Tauriaista – "Särmät ovat lähteneet pois"

"Vessellä" on selkeät teesit RoPS:n pelaamiseen.

Vesa Tauriainen otti RoPS:n ohjat käsiinsä viime talvena ja luotsaa joukkuetta Veikkausliigan taisteluun. Edellisen kerran Tauriainen nähtiin Veikkausliigajoukkueen peräsimessä kaudella 2007, kun hän valmensi FC KooTeePeetä.

Tauriainen myöntää muuttuneensa vuosien varrella. Ikä on tuonut mukanaan muun muassa rauhallisuutta.

- Olen paljon pehmeämpi ja särmät ovat lähteneet pois. Olen oppinut suhtautumaan asioihin kauaskantoisemmin eikä vain tähän hetkeen. RoPS:ssa valmentaminen kehittää kärsivällisyyttä ja epävarmuuden sietokykyä.

- Tietysti ikä tekee myös tehtävänsä kaikille ja mielestäni pystyn nyt katselemaan asioita laaja-alaisemmin, kuvailee Tauriainen.

Pelifilosofian pääydin on Tauriaisella kuitenkin pysynyt samana.

- Pelaajathan sen lopulta määrittävät millaista peliä nähdään, mutta haluamme hallita palloa ja olla pelaava joukkue. Puolustussuuntaan olemme kurinalaisia ja tiiviitä. Riippuu paljon millaisia palasia vielä saamme joukkueeseen, mutta juoksuvoimaista peliä pyrimme pelaamaan, Tauriainen paljastaa.

RoPS:n kausi pyörähtää käyntiin torstaina 2.7., kun se kohtaa vieraskentällä FC Interin.

Lisää uutisia