AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.26 // 29.6.2020

​Näitä TPS-pelaajia kannattaa seurata – "Pelannut urallaan vähän kovempiakin pelejä"

​Näitä TPS-pelaajia kannattaa seurata – "Pelannut urallaan vähän kovempiakin pelejä"

Rodney Strasser tuo kovaa rutiinia TPS:aan. (Kuva: Juha Tamminen)

Nousijajoukkue TPS on haalinut tällä kaudella joukkueeseensa mielenkiintoisia vahvistuksia. Päävalmentaja Tommi Pikkarainen suitsuttaa erityisesti Italian Serie A:n mestari Rodney Strasseria.

Uusia tulokkaita TPS:ssa ovat tällä kaudella muun muassa Serie A –kokemusta omaavat Rodney Strasser sekä Masahudu Alhassan. Lisäksi Parmasta lainalla olevaa Tehe Olawalea kannattaa pitää silmällä.

- Vähiten tunnettuja ovat varmasti Strasser, Alhassan ja Olawale. Strasserilla on mielenkiintoinen tausta eivätkä turkulaiset välttämättä tunne häntä niin hyvin. Hän on pelannut urallaan vähän kovempiakin pelejä ja voittanut muun muassa Serie A:n mestaruuden. Sellaista saavutusta ei ihan jokaiselta löydy. Alhassanilla on vyöllä lähes 100 ottelua Italian kahdelta korkeimmalta sarjatasolta ja on solidi pelaaja.

- Olawale on tietynlainen jokerikortti. Parma on nähnyt hänessä sen verran lahjakkuutta, että teki hänen kanssaan pitkän sopimuksen, mutta halusi hänen saavan vielä pelikokemusta muualta ja onneksi satuimme olemaan paikalla. Hänellä on suuri potentiaali, Pikkarainen kuvailee uutta kolmikkoa.

Strasser voitti Serie A:n mestaruuden AC Milanin paidassa kaudella 2010-11 ja on pelannut myös Mestarien liigan lohkovaiheessa. Vaikka kokemusta löytyy Euroopan absoluuttiselta huipulta, ei hänessä ole Pikkaraisen mukaan tähden elkeitä.

- Hän on persoonana erittäin valloittava. Hän on selvinnyt isojen egojen keskellä ja on mahtava pelaaja joukkueen mukana. Vaikka hän on pelannut todella korkealla tasolla, niin hän tekee nöyrästi töitä joukkueen eteen. Hän on viimeisen päälle pelimies, Pikkarainen kehuu.

TPS pääsee tositoimiin keskiviikkona 1.7., kun se kohtaa vieraskentällä SJK:n.

Lisää uutisia