AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC KTP FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK
vko.25 // 28.6.2020

"Olen erittäin tyytyväinen että selvisimme ottelusta" - Riveiro iloitsi Interin voitosta

"Olen erittäin tyytyväinen että selvisimme ottelusta" - Riveiro iloitsi Interin voitosta

Voitto maistui Jose Riveirolle. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter pelaa kauden 2020 Suomen Cupin loppuottelussa. Paikka HJK:ta vastaan finaalissa varmistui, kun joukkue voitti sunnuntaina Veritas Stadionilla FC Lahden puhtaasti 5-0 (1-0).

Inter sai otteluun salama-alun, kun Taiki Kagayama laukoi pallon kulmapotkun jälkitilanteesta FC Lahden puolustajan kautta maaliin. Peliä oli pelattu maalin syntyhetkellä vain vajaa kaksi minuuttia. Avausmaali jäi oikeastaan ainoaksi ilonaiheeksi ensimmäisellä jaksolla, sillä lahtelaiset saivat murrettua Interin prässin monta kertaa helposti. Maaleja vieraiden hallinta ei tuonut, sillä Interin puolustuslinja pelasi hyvin.

Lahti aloitti vielä toisen jakson terävästi. Matti Klingalla oli hyvä paikka maalintekoon 49. minuutilla, mutta Interin maalivahti Henrik Moisander torjui takakulmaan suuntautuneen laukauksen varmasti.

Vähitellen peliään parantanut Inter otti pelissä lopullisesti etulyöntiaseman, kun Elias Mastokangas viimeisteli kotijoukkueen toisen maalin 54. minuutilla. Maalin pohjustivat Alvaro Muniz ja Liliu. Mastokangas huudatti kotiyleisöä seuraavan kerran 73. minuutilla, kun hän puski Connor Ruanen keskityksen varmasti ohi FC Lahden maalivahdin Patrick Rakovskyn.

Inter kaunisteli loppulukemat 5-0 ottelun lisäajalla, kun Aleksi Paananen ja Roope Kantola tekivät maalin mieheen upeilla kaukolaukauksilla.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen raskaan viikon jälkeen.

– Olen erittäin tyytyväinen, miten selvisimme ottelusta, varsinkin kun ottaa huomioon keskiviikon pitkän ottelun ja siitä seuranneen rasituksen. Annoimme tarkoituksella tänään aloitetta Lahdelle, mutta tästä huolimatta pysyimme joukkueena hyvin paketissa. Pääsimme myös paljon vastahyökkäyksiin, missä olimme tehokkaita,

Ottelun tapahtumat olivat Inter-luotsin mukaan kaksijakoiset.

- Emme pystyneet hyödyntämään nopean maalin tuomaa etua. Olimme pallon kanssa liian kärsimättömiä, minkä seurauksena Lahti pääsi viemään pallollista peliä. Toisella jaksolla pääsimme lähemmäs vastustajaa ja Lahden ottaessa riskejä saimme hyviä mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, kertasi Riveiro illan tapahtumia.

Riveiro hehkutti myös joukkueen ammattimaisuutta finaalipaikan saavuttamisen jälkeen.

– Pelaajat suoriutuivat raskaasta viikosta tuloksellisesti täydellisesti ja ammattimaisesti. Olen todella iloinen heidän puolestaan, päätti Riveiro.

Lisää uutisia