FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.25 // 27.6.2020

"Joka ikinen jätkä antoi kaiken mitä tankista löytyy" - Tainio kiitteli pelaajiaan tappiosta huolimatta

"Joka ikinen jätkä antoi kaiken mitä tankista löytyy" - Tainio kiitteli pelaajiaan tappiosta huolimatta

Haka ja HJK tarjosivat viihdettä cupin merkeissä. (Kuva: Juha Tamminen)

Lauantai -iltapäivän odotettu Suomen Cupin klassikko FC Haka - HJK tarjosi täyttä viihdettä koko rahan edestä.

Isäntien kannalta harmittavasti kuitenkin vierailija HJK oli maalin verran parempi ja eteni finaaliin 2-3 -tuloksella.

– Sanoin Ilvestä vastaan, että Cupissa on vaan se tulos, mikä ratkaisee. Turhaan rupean sitä nyt sitten muuttamaan toisinpäin. Ilvestä vastaan peli ei ollut niin hienoa, mutta mentiin jatkoon ja tänään toisinpäin, Haka-luotsi Teemu Tainio totesi ottelun jälkeen.

Ottelu alkoi odotetusti HJK:n painostuksella ja joukkue saikin aikaan muutaman tilanteen Hakan maalille. Lähimmäksi maalia pääsi Tim Väyrynen, joka laukoi puolittaisesta läpiajosta vain hieman ohi takatolpan. Sama mies oli hetkeä myöhemmin asialla, kun vieraat lopulta siirtyivät johtoon. Riku Riski laittoi sopivan korkuisen keskityksen kuudentoista rajalta, minkä Väyrynen ohjasi etutolpalta rinnallaan sisään.

Kauan ei HJK:n johto kuitenkaan kestänyt, sillä nelisen minuuttia myöhemmin kotijoukkueen Jami Kyöstilä roikotti, ehkä hieman yllättäenkin, pallon oikealta laidalta maalin takaylänurkkaan.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin vielä yksi maali ja siitä vastasi sama mies, kuin ensimmäisestä, eli Tim Väyrynen. David Browne pääsi ensin yrittämään lähietäisyydeltä, mutta tämän maalivahti Michael Hartmann torjui loistavasti vasemmalla kädellään. Pallo kuitenkin tippui suoraan Väyrysen jalkaan, joka pääsi kolmen Haka -puolustajan keskeltä, selkä maalin päin laukomaan pallon verkkoihin.

Ensimmäisellä jaksolla ei enempää maaleja nähty, mutta kotijoukkueen kannalta nähtiin ikävä loukkaantuminen, kun toinen toppari Ville-Valtteri Starck joutui jättämään kentän. Tilalle juoksi Medo, jolloin Jonas Häkkinen tippui Niklas Fribergin rinnalle puolustukseen.

Toisen jakson Haka aloitti erittäin lupaavasti halliten pallollista peliä. Lupaava alku kuitenkin tyrehtyi hetkeksi, samalla hiljentäen myös mieletöntä tunnelmaa ylläpitäneen 450-päisen yleisön, kun Riku Riski vei HJK:n 1-3 -johtoon 62. minuutilla.

– HJK:n tasoista joukkuetta vastaan jos annat kolme maalia, niin siinä on aika iso vuori kiitettävänä. Mikä puuttui tänään, niin oli meidän puolustaminen – kaikki kolme maalia olisi ollut vältettävissä, "Teme" tuskaili pelin jälkeen.

Hienosti kotijoukkue kuitenkin nosti päänsä epätoivoisessa tilanteessa ja jo aiemmin kentälle tuoreita jalkoja, sekä tulivoimaa tuoneet Jacob Bushue ja Eero Markkanen nostivat koskilaisten taistelutahdon esiin.

Markkanen pääsi jo aiemminkin hätyyttelemään vieraiden maalissa pelannutta Antonio Regueroa, kunnes lopulta 78. minuutilla kavensi 2-3 Henri Malundaman syötöstä, samalla herättäen Tehtiksen uudelleen eloon.

Viimeiset, piinaavat 15 minuuttia mentiin Hakan jahdatessa tarvittavaa tasoitusosumaa, mutta mielettömästä taistelutahdosta huolimatta, ei tänään palkintoa tullut ja näin HJK jatkaa finaaliin.

– Jätkät tietää kuinka paljon vihaan häviämistä, mutta ei oikeastaan nyt ollut mitään moitittavaa. Joka ikinen jätkä antoi kyllä kaiken mitä tankista löytyy, Tainio totesi pelin jälkeen.

Lisää uutisia