AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 26.6.2020

"Täytyy laittaa parasta pöytään, mutta luotto on kova" - Haka valmis haastamaan HJK:n

"Täytyy laittaa parasta pöytään, mutta luotto on kova" - Haka valmis haastamaan HJK:n

"Temellä" oon vahva luotto omiinsa. (Kuva: Juha Tamminen)

Jos kevät olikin jalkapallon seuraajille tuskaista aikaa, niin nyt ainakin hakalaisia hemmotellaan oikein urakalla. Ensin oli Pirkanmaan paikallisottelu ja nyt on vuorossa ehkäpä se kaikkein odotetuin, eli Suomen Cup -klassikko FC Haka – HJK.

Valitettavasti asetetut rajoitteet eivät salli, kuin 450 katsojaa, mistä johtuen ottelulipuista on käyty vastaava jännitysnäytelmä, kuin alkuvuoden EM-kisalippuarpajaiset.

Itse otteluun Helsingin Jalkapalloklubi lähtee selvänä ennakkosuosikkina. Tämä siitäkin huolimatta, että niin ikään liigaan vasta palannut Turun Palloseura laittoi heidät ahtaalle cupin puolivälierässä. Helsinkiläisten satsaukset tähän kauteen ovat kuitenkin sitä luokkaa, että nyt kun Hakan joukkue on osoittanut, että heitä ei kannata aliarvioida, juoksee kentälle taatusti täydellä asenteella varustautunut Klubinippu.

Koskilaisilla onkin ottelussa vain voitettavaa, mutta kuten aina, päävalmentaja Teemu Tainio lähtee otteluun jalat maassa, kuitenkin "Tornion terrierille" ominaisella periksiantamattomalla asenteella.

– Klubi on ihan ylivoimainen mestarisuosikki. Ovat tehneet isoja satsauksia ja tykkään heidän pelitavastaan – ovat hyvin rakennettu joukkue. Kyllä meidän täytyy laittaa parasta pöytään, mutta mulla on tosi kova luotto tähän joukkueeseen, ja kyllä me pannaan kovasti kampoihin.

Hakan joukkueessa ei edelleenkään ole yhtään loukkaantumista. Maximus Tainion odotellessa vielä pelilupaa, niin valmennuksen positiivinen ongelma on päättää, ketkä eivät kokoonpanoon mahdu. Tälläkin kertaa sivuun jäävät A-junioripeleissä pelituntumaa saavat Leevi Antinaho, Topias Listo, Akseli Lehtojuuri ja Kalle Kohonen.

Suomen Cupin välierä FC Haka - HJK lauantaina 27.6. kello 16.00 Tehtaan kentällä. Kaikki Suomen Cupin ottelut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia