vko.25 // 25.6.2020

Inter nousi ahdingosta jatkoon cupissa - "Upea taistelu joukkueelta"

Inter eteni välieriin pitkän kaavan mukaan. (Kuva: Juha Tamminen)

FC Inter eteni käsittämättömän trillerin jälkeen Suomen Cupin välieriin. Veritas Stadionilla keskiviikkona pelatussa puolivälieräottelussa kotijoukkue voitti KuPS:n rangaistuspotkukilpailun jälkeen 8-6. Varsinainen peliaika ja jatko-ottelu päättyivät 4-4(1-2) tulokseen.

Inter oli ottelussa takaa-ajajan roolissa alusta alkaen. Vierasjoukkue KuPS meni ottelussa johtoon pelin 5. minuutilla, kun Arttu Hoskonen sohi Aniekpeno Udon laukauksen omaan maaliin. Inter ei antanut vieraiden johtomaalin masentaa itseään, vaan se painoi pelin väkisin vieraiden päätyyn. Ansaittu tasoitus syntyi, kun Juuso Hämäläinen puski pallon kulmapotkun jälkeen varmasti ohi KuPS-vahti Otso Virtasen 15. minuutilla.

Vieraat menivät ottelussa jälleen johtoon 27. minuutilla, kun Lucas Rangel pääsi läpiajoon kuin varkain kesken Inter-hallinnan. Kokenut hyökkääjä ei paikastaan erehtynyt, vaan nosti hallitusti vieraat jälleen maalin karkumatkalle.

Ottelu näytti ratkeavan lopullisesti toisen jakson alussa, kun Urho Nissilä vei kuopiolaiset kahden maalin johtoon vain reilun 20 sekunnin pelin jälkeen. Vieraiden kolmannen maalin myötä peli näytti ratkeavan lopullisesti, mutta kattia kanssa.

Varsinaisen peliajan viimeiset 20 minuuttia tarjosivat viihdettä koko rahan edestä paikalla olleille 500 katsojalle. Ensin Timo Furuholm kavensi ottelun 2-3 tilanteeseen Kevin Kouassivi-Benissanin tarjoilusta 73. minuutilla. Kolme minuuttia myöhemmin Connor Ruane toi Interin tasoihin rangaistuspotkusta. Tasoitusmaalia seuranneen aloituksen jälkeen vieraiden Adjei Boateng hermostui ja puski Furuholmia punaisen kortin arvoisesti. Kaksi minuuttia tämän jälkeen KuPS:n Usman Sale vei tarkalla laukauksella vieraat jälleen johtoon.

Inter lisäsi miesylivoimalla loppua kohti painetta ja onnistui lopulta tasoituksessa 86. minuutilla. Maalista vastasi tarkalla kärkipotkulla kapteeni Furuholm. Lisämaaleja ei varsinaisella peliajalla, eikä jatko-ottelussa nähty, joten voittaja jouduttiin ratkaisemaan rangaistuspotkukilpailussa.

Yleensä melkoista arpapeliä olevat rankkarit kääntyivät Interille heti alussa, kun KuPS:n Ats Purje laukoi pallon maalin yli parkkipaikalle. Interin neljä ensimmäistä laukojaa (Noah Nurmi, Martti Haukioja, Roope Kantola ja Rick Ketting) onnistuivat kaikki. Tämä jätti vieraiden Juho Pirttijoen tilanteeseen, jossa vain maali piti kuopiolaisten mahdollisuudet voittoon elossa. Paineet osoittautuivat hänelle kuitenkin liian koviksi, sillä hän laukauksensa kumahti ylärimaan. Epäonnistuminen tiesi ottelussa Interin voittoa ja paikkaa sunnuntaina pelattavissa Suomen Cupin välierissä. Vastaansa Inter saa välierissä FC Lahden, joka voitti omassa ottelussaan FC Hongan Vahid Hambon maalilla 0-1.

Interin päävalmentaja Jose Riveiro oli ottelun jälkeen yhtä hymyä.

– Upea taistelu joukkueelta. Olimme monta kertaa takaa-ajajina, mutta emme antaneet periksi missään vaiheessa. Nousimme jokaisen iskun jälkeen jaloillemme ja olen varma, että tästä on hyötyä meille myös tulevaisuudessa. Olen todelle ylpeä joukkueesta, iloitsi Inter-luotsi ottelun jälkeen.

Riveiron mukaan Interille aiheuttivat ottelussa ongelmia omat pallonmenetykset ja niistä lähteneet kuopiolaisten vastahyökkäykset.

– KuPS oli todelle tehokas vastahyökkäyksissä. Emme saaneet niitä kontrolliin varsinkaan avausjaksolla. He käyttivät tilanteensa armotta hyväkseen, näki Riveiro.

Toisen jakson alku oli Interille vaikea ja sillä hetkellä peli näytti kääntyvän vieraille. Riveiron mukaan juuri tuolla hetkellä joukkue näytti vahvuutensa.

– Peli olisi voinut ratketa heidän kolmanteen maaliinsa. Emme kuitenkaan menettäneet uskoamme. Ilta oli lopulta maaginen kannaltamme. Sen kruunasi rangaistuspotkukilpailu, minkä myötä saavutimme ansaitun voiton, päätti Riveiro.