FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.25 // 24.6.2020

"Tässä vaiheessa cupissa on enää hyviä joukkueita" - KuPS Interin vieraana keskiviikkona

"Tässä vaiheessa cupissa on enää hyviä joukkueita" - KuPS Interin vieraana keskiviikkona

Inter ja KuPS kamppailevat välieräpaikasta cupissa. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura metsästää Suomen Cupissa paikkaa neljän parhaan joukossa, kun Keltamusta matkaa Turun Veritas Stadionille FC Interin vieraaksi.

Asetelmat otteluun ovat kutkuttavan mielenkiintoiset. Edellisen kerran joukkueiden kohdatessa toisensa ottelun panoksena oli Suomen mestaruus yli 9000 katsojan edessä. Tällä kertaa panokset ovat jälleen kovat, mutta viranomaisrajoitusten vuoksi ottelun yleisömäärä tulee jäämään murto-osaan viime vuoden lokakuun 19. päivän kuopiolaisnäytöksestä.

Kuopiolaiset hurjaan fyysiseen iskuun piiskannut 60-vuotias norjalaisluotsi Arne Erlandsen ennakoi Inter-ottelusta tulevan tasainen vääntö:

- Inter on hyvä joukkue ja pelistä tulee varmasti todella tiukka. Heidän pelaamisessaan on paljon samaa meidän pelitavan kanssa. He puolustavat tiiviisti, joten meidän täytyy olla parhaimmillamme voittaaksemme ottelun. Tässä vaiheessa cupissa jäljellä on pelkästään hyviä joukkueita, mutta uskon että haemme ottelusta hyvän tuloksen" Erlandsen ennakoi.

Molempien joukkueiden koneet yskähtelivät edellisellä viikolla Suomen Cupin neljännesvälierissä. Turkulaiset hakivat toppari Rick Kettingin maalilla 1-0 vierasvoiton Joensuusta Kakkosen JIPPO:sta ja KuPS puolestaan selviytyi puolivälieriin kaatamalla vieraskentällä Kaarinan Pojat 2-0 Tabi Mangan ja Aniekpeno Udohin onnistuessa maalinteossa.

Vaikka KuPS haki edellisestä ottelustaan Kaarinasta ainoastaan niukan 2-0 voiton, päävalmentaja Erlandsen oli kohtalaisen tyytyväinen näkemäänsä:

- Se ei ollut helppo peli pelaajille. Vaikka onnistuimme vain kahdesti maalinteossa, meillä oli paikkoja tehdä reilusti enemmänkin maaleja. Pidimme kuitenkin vastustajan täysin ilman maalipaikkoja, eikä heillä oikeastaan ollut mitään mahdollisuuksia voittoon.

- Tuollaisia otteluita tulee varmasti myös tulevalla kaudella eteen ja niissä tärkeintä on vain saada hyvä tulos, Erlandsen arvioi viikon takaista Suomen Cupin neljännesvälieräottelua.

Kuopiolaisten sairastuvalta kuuluu myös hyviä uutisia. KuPS:lta sivussa Inter-ottelusta ovat varmuudella ainoastaan pitkäaikaispotilas Issa Thiaw, sekä pelikieltoinen Ilmari Niskanen. Niskasen poissaolo on KuPS:lle merkittävä takaisku, sillä 22-vuotias laituri on ollut ehdottomasti kuopiolaisten parhaimmistoa. Niskasen toimittamat erikoistilanteet ovat olleet myös erinomainen uhka vastustajien puolustuksille.

FC Inter - KuPS Veritas Stadionilla keskiviikkona 24.6. kello 18.00. Kaikki Suomen Cupin ottelut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.Lisää uutisia