AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 23.6.2020

Teemu Tainio iloitsi Hakan välieräpaikasta – ”Nyt nautitaan tästä hetki”

Teemu Tainio iloitsi Hakan välieräpaikasta – ”Nyt nautitaan tästä hetki”

Jonni Thusberg puski Hakan välieriin. (Kuva: Juha Tamminen)

Helteisessä tiistai-illassa pelattiin Suomen Cupin puolivälierä, missä Ilves ja FC Haka ottivat yhteen Tampereen Tammelassa. Koskilaisittain tämän kauden toistaiseksi odotetuin ottelu ei olisi voinut paremmin päättyä, sillä valkopaidat nappasivat tiukasta ottelusta 1-0-voiton ja jatkavat Suomen Cupissa välieriin.

Hakan kokoonpano otteluun oli varsin odotettu. Tosin ehkä hieman yllättäen vasemmalta laidalta löytyi Jonni Thusberg, joka pääsi paikkaamaan pelikiellossa korttitilin täyttymisen seurauksena ollutta Antto Hilskaa.

– Meillä on siinä mielessä hieno tilanne, ettei ole väliä kenet sinne kentälle heittää, valmentaja Teemu Tainio kehui omiaan Hakan sivuilla.

Ottelun 12. minuutin jälkeen myös katsojat saivat Tainion sanoille katetta, sillä Thusberg puski koskilaisten voitto-osumaksi jääneen 0-1-maalin näyttävästi ylänurkkaan.

– Oli sovittuna, että sinne linjan taakse pitää juosta. Popolla oli jalka hyvin vapaana ja sinne se hyvin tuli. Olihan siinä vähän tuuria, että se osu niin hyvin päähän sitten, mies kertasi Ruutu+ -haastattelussa pelin jälkeen.

– Tosi hyvät fiilikset, että päästään jatkamaan tätä cupia ja toivottavasti mennään ihan päätyyn asti – se on tarkoitus, Thusberg lupasi päättäväisesti.

Vähintäänkin yhtä makea, kuin itse maali, oli osumaan esityön tehneen Anton Popovitchin suoritus, missä miehen pystysyöttö löysi boksin sisässä yllättävän vapaana olleen Thusbergin. Popovitch esitteli syöttötaitoaan myös Mikkelin Suomen Cupin ottelussa, missä miehen vapaapotku löysi vastaavanlaisesti boksin sisältä Eero Markkasen pään.

Haka-fanit saivat loppuhetkillä lisäjännitystä, kun Popovitch joutui jättämään kentän ottelun 82. minuutilla kontaktitilanteen jälkeen. Mistään vakavasta ei kuitenkaan Tainion mukaan ole onneksi kyse ja mies on taas mukana lauantaina pelattavassa välierässä.

Ottelussa ei siis enempää osumia nähty ja tästä iso kunnia kuuluu Hakan maalissa loistavasti esiintyneelle Michael Hartmannille. Yleisesti ottaen Ilves oli ottelun hallitsevampi osapuoli ja tämän myös Tainio myönsi ottelun jälkeen.

– Tiukka oli taistelu ja kyllä Ilves siinä laittoi meidät puolustuskannalle. Ei päästy oikein missään kohtaa pelaamaan meidän pallollista peliä, joten siitä löytyy meille kyllä parannettavaa.

– Toisaalta olimme sitten murhaavan tehokkaana omissa paikoissamme. Nyt nautitaan tästä hetki ja huomenna ruvetaan valmistautumaan tulevaan, Tainio päätti tyytyväisenä.

Haka jatkaa näin Suomen Cupin välierään, mikä pelataan jo tulevana lauantaina Tehtaan kentällä.

Lisää uutisia