AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.25 // 22.6.2020

TPS-maalivahti Koponen: "HJK:ssa kovia pelaajia ovat oikeastaan kaikki"

TPS-maalivahti Koponen: "HJK:ssa kovia pelaajia ovat oikeastaan kaikki"

Jere Koponen odottaa hienoa tapahtumaa tiistaille. (Kuva: Juha Tamminen)

TPS isännöi tiistaina Suomen Cupin puolivälierässä HJK:ta ja tähtää tiukasti välieräpaikkaan.

TPS selvitti tiensä HJK:ta vastaan kaatamalla Tikkurilan Palloseuran neljännesvälierissä selvästi 6-0. HJK:n vastustaja oli astetta kovempi, Ykkösestä pikaista paluuta Veikkausliigaan tavoitteleva KPV. HJK selvitti kuitenkin KPV:n vieraissa rutiininomaisesti voittolukemin 2-0.

- Hyvä, että saatiin omaa pelaamista auki ja sitä kautta lisää itseluottamusta. Pidettiin nolla ja maalihanat aukesivat kunnolla, se on kuitenkin aina tärkeää, vaikka vastustaja tulisi alemmista sarjoista.

- Me ollaan käyty tietysti myös Klubin pelaamista läpi, vaikka omaa peliä lähdetäänkin pelaamaan. Nyt täytyy rutistaa kaasupoljinta vielä syvemmälle ja panna kaikki peliin. Uskon, että ollaan saatu ihan hyvin selvitettyä, mikä HJK:hon saattaisi tehota. Kaiken kaikkiaan ollaan valmistauduttu hyvin ja ollaan valmiina vaikka pilkkukisaan asti. Saadaan varmasti hieno tapahtuma lämpimään Turun kesäiltaan, TPS-maalivahti Jere Koponen hehkuttaa.

Turkulaiskatsojien kannalta HJK:n kaksi ehdottomasti mielenkiintoisinta pelaajaa ovat TPS-taustaiset Riskin veljekset, Riku ja Roope. Kaksi vuotta vanhempi Riku aloittaa jo kolmannen HJK-kautensa, kun taas Roope pelaa ensimmäistä kauttaan Klubin riveissä.

Molemmat ovat nopeita ja arvaamattomia pelaajia. Riku rakentelee peliä ja osaa myös viimeistellä, mutta Roopelta odotetaan ennen kaikkea kovia tehoja hyökkäyspäässä. Ja TPS-taustaa löytyy tietysti myös toppari Miro Tenholta.

- HJK on Veikkausliigan ehdoton ykkössuosikki tälläkin kaudella ja siellä on kovia pelaajia oikeastaan kaikki. HJK:n pelaajahankinnat meni viime vuonna ehkä vähän pieleen, mutta ne on valmiita palaamaan huipulle. Pitää HJK:nkin saada kuitenkin pelinsä kulkemaan, ennen kuin niiden dominanssi palaa, Koponen muistuttaa.

- Pelasin Roopen kanssa jonkun pelin Tepsin B-junnuissa ja olin myös SJK:ssa samaan aikaan. Roope on maaliahnein kaveri, jonka kanssa olen pelannut samassa joukkueessa. Roope tekee todella yllättäviä ratkaisuja, yllättävistä paikoista ja vielä yllättävistä asennoistakin. Hän pystyy ampumaan suoraan juoksusta - ja kovaa. Kaiken lisäksi Roope tekee hyvin prässiä ylhäältä ja silloin avaamisen kanssa pitää olla skarppina, Koponen tietää.

Cupin puolivälierä TPS - HJK Veritas Stadionilla tiistaina 23.6. kello 20.00. Kaikki Suomen Cupin ottelut ovat nähtävillä suorina lähetyksinä Ruutu-palvelussa.

Lisää uutisia