FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS RoPS SJK TPS
vko.23 // 10.6.2020

​Dan Sjöblom on sinut roolinsa kanssa IFK Mariehamnissa – "Tietää ettei paljon peliaikaa tule"

​Dan Sjöblom on sinut roolinsa kanssa IFK Mariehamnissa – "Tietää ettei paljon peliaikaa tule"

Dan Slöblom on tuki taustalla IFK:n maalivahtiosastolla.

IFK Mariehamnin maalivahti Dan Sjöblom on tietynlainen kummajainen Veikkausliigassa. Sjöblom on seuran oma kasvatti, mutta solmi ensimmäisen sopimuksensa ykkösjoukkueeseen vasta 35-vuotiaana.

Tausta Sjöblomilla on vahvasti Grönvittissä ja nimenomaan maalivahdin tontilla.

- Aloitin IFK Mariehamnissa 6-7-vuotiaana ja pelasin IFK:ssa 17-vuotiaaksi saakka. Olen pelannut melkein aina maalivahtina, mutta jonkun verran kenttäpelaajanakin, Sjöblom muistelee IFK TV:ssä.

- Ensimmäinen miesten otteluni oli Hammarlands IK:ssa 16-17-vuotiaana. Seura oli silloin IFK:n yhteistyöseura.

Tie vei kuitenkin pian toisaalle, eikä välttämättä jalkapallo edellä. Ruotsissa Sjöblom on ollut peräti kolmeen otteeseen – Tukholmassa, Jönköpingissä ja Göteborgissa – pelaten samalla alasarjajoukkueissa. Takaisin kotiin hän palasi vuonna 2018 ja solmi ensimmäisen ammattilaissopimuksen kasvattajaseuransa kanssa.

Tästä Sjöblom "syyttää" silloista päävalmentaja Peter Lundbergia, jonka Sjöblom tapasi Ahvenanmaalle palattuaan.

- Se oli itse asiassa tosiaan Lundis, joka ehkä puolileikilläänkin pyysi minua harjoituksiin. Se meni sitten niin hyvin, että sain sopimuksen, mikä oli todella hienoa, Sjöblom naurahtaa.

Nyt 37-vuotiaana Sjöblom on kolmatta kauttaan IFK:n ryhmässä. Rooli on ollut alusta saakka enemmän varmistava eli edellä on ollut kaksi muuta maalivahtia.

- Niin se yleensä menee, että kolmosmaalivahdiksi otetaan joko joku vanhempi kuten minä tai sitten nuori lupaus, Sjöblom sanoo.

- Kolmosmaalivahtina sitä tietää, että peliaikaa ei kovin paljon tule ja 80 prosentissa otteluista ei ole edes kokoonpanossa. Tämän olen kuitenkin tiennyt alusta asiasta ja olen täysin sinut sen kanssa.

Lähde: IFK TV
Lisää uutisia