AC Oulu FC Haka FC Honka FC Inter FC Lahti HIFK HJK IFK Mariehamn Ilves KTP KuPS SJK
vko.22 // 7.6.2020

​"Enemmänkin perhe kuin joukkue" – Yanga Baliso kehuu IFK Mariehamnin henkeä

​"Enemmänkin perhe kuin joukkue" – Yanga Baliso kehuu IFK Mariehamnin henkeä

Yanga Baliso siirtyi IFK-paitaan PIF:n kautta. (Kuva: IFK Mariehamn)

IFK Mariehamnin tämän kauden hankintoihin kuuluva Yanga Baliso on kotiutunut Ahvenanmaalle erinomaisesti.

Eteläafrikkalainen Baliso aloitti pelaamisensa Kapkaupungin liepeillä kuusivuotiaana. Tie vei sittemmin Eurooppaan viime vuonna.

- Tulin ensin Ruotsiin, mutta en löytänyt seuraa – olin ehkä hiukan liian myöhään liikkeelläkin. Olisin voinut palata kotiin, mutta sitten avautui mahdollisuus tulla Paraisille. Juttelin valmentajan kanssa ja hän sanoi, että sitä kautta voi avautua mahdollisuus pelata Veikkausliigassa. Se oli ehkä riski, mutta nyt olen IFK:ssa, Baliso kertoo IFK TV:ssä.

Päätöstä ei ole tarvinnut katua, sillä Balison mukaan IFK:ssa silmiinpistävää on hyvä henki ja koko joukkueen puhaltaminen yhteen hiileen.

- Tämä on enemmän kuin joukkue, pikemminkin perhe. Kaikki ovat nöyriä, eikä kukaan ole toisen yläpuolella. Vastaanotto oli alusta saakka todella lämmin, Baliso kiittelee.

Nyt kaikki näyttää vielä paremmalta, kun koronarajoitukset ovat pääosin poistuneet ja Veikkausliigakauden alkuunkin on aikaa enää reilu kolme viikkoa.

- Olo on nyt luottavainen. Emme tietysti ole pelanneet otteluita, mutta kaikki on minusta mennyt hyvin. Henki joukkueessa on todella korkealla. sanoo keväällä 23 vuotta täyttänyt keskikenttämies ja listaa tavoitteensa alkavalle kaudelle.

- Ensinnä haluan auttaa joukkuetta voittamaan liigan tai ehkä ainakin yltämään eurocupeihin. Siinä sivussa ehkä voisin tehdä 4-5 maalia itse.

Lähde: IFK TV
Lisää uutisia