vko.22 // 6.6.2020

"Tänään oli paljon onnistujia" - KuPS kaatoi KPV:n vakuuttavasti 3-0

Lucas Rangel avasi KuPS:n maalihanat. (Kuva: Juha Tamminen)

Kuopion Palloseura otti vakuuttavan 3-0 voiton harjoitusottelussa Kokkolan Palloveikoista.

Ottelun alku oli kuopiolaisilta tunnusteleva ja vieraat onnistuivat luomaan pari puolittaista paikkaa KuPS:n alueelle. Pelin kahdeksannella minuutilla KuPS kuitenkin näytti mallisuorituksen omasta vaarallisuudestaan. Saku Savolainen pelasi pallon oikeaa laitaa kiitäneelle Usman Salelle, jonka millintarkka keskitys löysi etualueelle leikanneen Lucas Rangelin, joka puski pallon KPV-vahti Teppo Marttisen selän taakse.

Maalin jälkeen KuPS otti vahvan otteen pelistä ja kuopiolaiset rakensivatkin tukun maalipaikkoja. Puolen tunnin pelin jälkeen Sale tarjoili jälleen paikan Rangelille, mutta brassikärjen ohjaus kolahti KPV-maalin ylärimaan. Reilut viisi minuuttia ennen loppua Sale karkasi vielä nokikkain maalivahti Marttista vastaan ja haki syötöllä Ilmari Niskasta takatolpalta, mutta KPV-toppari Ulrich Meleke pelasti pallon viime hetkellä kulmapotkuksi ja taukotilanteeksi jäi KuPS:lle 1-0.

Ottelun toisella puoliajalla KuPS jatkoi siitä mihin ensimmäisellä puoliajalla jäi. Toisen puoliajan ensimmäisellä kymmenminuuttisella keltapaidat ensin nautiskelivat tekopaikan ohi suunsa ja hetkeä myöhemmin loistavan ottelun keskikentällä pelannut Nana Boateng täräytti pallon ylärimaan.

57. minuutilla Ilmari Niskanen harhautti KPV-puolustuksen ja täräytti terävällä oikean jalan laukauksellaan pallon KPV-maalin alanurkkaan. 2-0-maalin jälkeen kenttätapahtumat rauhoittuivat ja peliä edettiin hieman sekavissa merkeissä. Noin vartti ennen ottelun loppua hetkeä aiemmin kentälle tullut Arttu Heinonen väläytti komean yksilösuorituksen, jonka päätteeksi nuorukainen leiskautti vasemmalla jalallaan pallon kolmannen kerran Teppo Marttisen selän taakse. Tämä osuma jäi myös ottelun viimeiseksi maaliksi ja ottelu päättyi kuopiolaisten 3-0 voittoon.

KuPS:n päävalmentaja Arne Erlandsen oli ottelun jälkeen joukkueensa pelaamiseen tyytyväinen.

- Tämä oli ensimmäinen peli moneen kuukauteen. Tärkeintä oli päästä taas pitkästä aikaan pelaamaan ja olen varsin tyytyväinen näkemääni. Oli hyvä nähdä, että joukkueen pelaamisessa oli samoja elementtejä, mitä talven Suomen Cupin peleissä nähtiin ja mitä olemme harjoitelleet treenikentällä.

Erlandsenin mukaan kaikissa pelin osa-alueissa on vielä kehitettävää ja pelaaminen tulee kehittymään, mitä pidemmälle kesä etenee.

- Oli hienoa nähdä, että kaikki pelaajat selvästi näyttivät halunsa pelaamiseen ja ansaitsevansa paikan joukkueessa. Meillä oli tänään paljon onnistujia. Olemme hyvällä tiellä Veikkausliigan kautta ajatellen, päävalmentaja päätti.